De Historische Kring Tolsteeg-Hoograven bedient zowel jonge als oudere vrienden van de wijkhistorie

Peter Sprangers en spijker“Groep 7 van de Da Costaschool (Hoograven) kreeg dinsdag (19 maart 2013) van één van de bouwmeesters van Lithos uitleg over het bouwproject Neerlandia en van Peter Sprangers van de stichting Historische kring Tolsteeg-Hoograven uitleg over het ontstaan van een spijkertje! Wie volgt?” 
(Wie wil volgen mailt info@hkth.nl of belt 030-2960814)
(Zie ook: Kinderen van Da Costa school bezoeken bouwplaats Lithos)

actieve stichting
De Stichting Historische Kring Tolsteeg-Hoograven is op vele fronten actief; voor jong en oud (en iedereen daar tussen in).
Bij een ontmoetingsdiner op 20 maart 2013 in WZC Tolsteeg verleenden mensen van de HKTH ook medewerking; met een geprojecteerde video en fotoboeken met historische beelden van de omliggende wijken en als vraagbaak over de geschiedenis van die wijken.

HKTH Tafel met 3 heren  WZC Tolsteeg.verdwenen buurtje
Zo was 20 maart ook de heer Verheul (82) van de partij. Verheul woont nu al 56 jaar in de Montfoortlaan, maar in Huize Tolsteeg toonde hij prachtige oude luchtfoto’s van het verdwenen hoveniersbuurtje (Laan van Soestbergen ten zuiden van het spoor) waar hij opgroeide en tot 1955 woonde; notabene ongeveer op de plek waar nu Huize Tolsteeg en de gele flats staan.

scannen
De HKTH heeft een mini-flyer met deze tekst: “De stichting Historische Kring Tolsteeg-Hoograven (van Kromme Rijn t/m Vaartse Rijn incl. Merwedekanaal) geeft regelmatig gratis presentaties.  U kunt u opgeven via info@hkth.nl.
U wenst  foto’s van vóór 1950 door ons te laten scannen? Geweldig, de originelen gaan direct retour.
Kijk op www.hkth.nl voor onze winkel vol historische aanbiedingen.”

Peter Sprangers en klas 7 van de Da Costa school

HKTH plaatje Pastoe Vaartse Rijn WZC Tolsteeg


HKTH foto en beschr Huis Jongerius Laan van Soestbergen 1955

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten