Vaag sprankje hoop voor terugkeer Lijn 6 in Hoograven. Inspreken over OV? 9 April in de Raadzaal!

Artikel StadsbladIn het Stadsblad (Utrecht) schrijft medewerker Paul Hustinx regelmatig interessante artikelen. Op 27 maart 2013 bood Hustinx de fans en liefhebbers van de uit Hoograven verdwenen buslijn 6 een sprankje hoop met zijn stuk ‘BRU kijkt na klachtenregen nog eens naar buslijnen 6 en 14‘. Daarin schrijft Hustinx dat SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft beweerd dat “wethouder Lintmeijer persoonlijk opdracht aan het BRU gegeven heeft de lijnopheffingen te heroverwegen”

géén ‘opdracht’ door Lintmeijer
Dat vindt Tim Schipper, wiens partij overigens een heleboel OV-klachten heeft verzameld, “onzin” en  “slecht opgeschreven”:“Er is een commissiebrief waarin staat dat het college het BRU verzoekt de lijnvoering in Zuid te heroverwegen”. Kortom vooralsnog flakkert het vlammetje van het sprankje hoop zwak en kwetsbaar en zal er nog heel wat water door de Vaartse Rijn stromen alvorens we Lijn 6 weer door de W.A. Vultostraat en Constant Erzeijstraat zien rijden..

BusLijn6bijIJsselsteinlaangrootUpdate 28/3 22.43u: Dezelfde Tim Schipper doet een oproep: “Dank voor de vele reacties die we als SP kregen over de OV-dienstregeling 2014. Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) komt eind april met een antwoord op uw inbreng. De grote hoeveelheid reacties heeft in ieder geval tot gevolg gehad dat de gemeenteraad van Utrecht u ook graag wil horen. Dat is belangrijk, want de gemeente Utrecht is veruit de grootste speler in het BRU en hoe meer druk er vanuit de stad komt om de geschrapte buslijnen terug te krijgen, hoe beter..”.

Uw zegje doen op het Stadhuis
“Op dinsdag 9 april is deze gelegenheid er, tijdens de Raadsinformatieavond om 19.30 in het Stadhuis. Iedereen kan erbij zijn, maar mocht u willen inspreken, dan wel even opgeven bij de griffie”

‘blijven sleutelen’
Eerder al had een woordvoerster van het Regio Bestuur Utrecht (BRU), de opdrachtgever van OV-buslijnen in Utrecht, in reactie op de verslechtering en verdwijning (Lijn 6) van buslijnen in Hoograven, een vage toezegiing gedaan: “….zullen wij met name op het gebied van haltes, de route en de dienstregeling komend jaar blijven sleutelen  om de lijn beter te maken en om ervaring op te doen over het functioneren ervan. Wij hebben al verschillende waardevolle tips gekregen en deze zullen wij samen met GVU/Connexxion oppakken”. (Zie: Reactie BRU op vragen Wijkkrant Aanzet (over gewijzigde buslijnen Hoograven e.o.)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten