Op zoek naar balans en plezier? Maart 2013 = ‘Maand van Ontspanning in Hoograven en Lunetten’.

OntspanningMaartHoogravenBewegende oudereOp zoek naar ontspanning en plezier? Behoefte aan meer rust en energie? In maart 2013 organiseren de GG&GD, Indigo en Portes een Maand van Ontspanning in Hoograven en Lunetten.

 • Doe mee met de gratis activiteiten en kom in balans.
 • Bekijk het programma van Hoograven
 • Bekijk het programma van Lunetten
 • In deze maand worden op verschillende plekken in de wijk activiteiten georganiseerd rondom ontspanning. Bv ontspannen opvoeden, hoe je drukke kinderen rustig kan maken, maar ook geven bestaande clubs uit de wijk workshops, zoals dans, yoga, zang en nog heel veel meer.

Tijdens deze maand in Hoograven en Lunetten zijn er 4 bijeenkomsten voor ouders (en voor ouders en kinderen samen) rondom opvoeding. Indigo zal deze workshops begeleiden. happy the movieDeze bijeenkomsten zijn verdeeld over de ouderlokalen en één in de speeltuin. Op school, in de bieb en buurthuizen komen flyers te liggen en de leerlingen krijgen een flyer mee naar huis.

happy
Op 4 maart was de aftrap; wethouder Victor Everhardt opende de maand om 19.00 uur in het Marcuscentrum (Wijnesteinlaan 2), waar die avond de film “Happy Movie” (-een film die propageert dat gelukkig zijn goed is voor je gezondheid en vica versa-) werd vertoond.

 

ontstress
In Hoograven en Lunetten heeft 1 op de 5 mensen last van spanningsklachten. Als stress te lang duurt kan dat lichamelijke of psychische klachten geven. Te denken valt aan maagklachten, hoofdpijn, nek- en schouderklachten, maar ook depressiviteit of burn-out.
De oorzaak van stress wegnemen  lukt niet altijd. Maar de winst kan ook al zitten in de wijze waarop we met stress omgaan. Bewegen, een ontspanningsoefening doen, minder piekeren, afleiding zoeken; allemaal manieren om stress te lijf te gaan.

gratis workshops
Tijdens de ‘Maand van ontspanning en beweging” kunnen bewoners allerlei vormen van ontspanning uitproberen, van Tai Chi tot badminton, van yoga tot korfbal.  Van workshops ‘Stoppen met piekeren’ tot salsa dansen.

 • Locaties:OntspanningOvervecht
 • Buurthuis Ravelijn, Hooft Graaflandstraat 2-A
 • Sporthal Hoograven, Verlengde Hoogravenseweg 203
 • Buurthuis de Tol, Jan van Arkelstraat 55-59
 • Woonzorgcentrum Tolsteeg, Saffierlaan 10
 • Dienstencentrum de Barkel, Jan van Arkelstraat 59
 • Len Somers Fysiotherapie, Julianaweg 352
 • Nieuw Rotsoord, Heuveloord 140 (?)
 • Musketon, Lunetten, Hondsrug 19 
 • Basisschool Blauwe Aventurijn, Ridderlaan 4
 • Basisschool St. Jan de Dooper, Rijnhuizenlaan 2-4
 • Bouwspeeltuin, Verl. Hoogravenseweg 37
 • Marcuscentrum, Wijnesteinlaan 2
 • Expressiecentrum Kiveli, Lunetten, Zevenwouden 260

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten