Eerste grote-(Rotsoord)brug-bouwexperiment, met bamboe & gaffa-tape, a la Leonardo da Vinci

Rotsoordbrug bamboe hout 21 maart21 maart 2013  was onze tweede werksessie voor het bouwen van Rotsoordbrug 1.0. En we hebben veel bereikt! Na afloop waren we collectief trots op het resultaat. Na een korte introductie in de wereld van brugconstructies door Richèl Lubbers (de bedenker van de Rotsoordbrug -red.) deed een groep actieve bewoners van Rivierenwijk, Hoograven, Tolsteeg en Lunetten zijn eerste grote-brug-bouwexperiment met bamboe. Ze gebruikten daarvoor het ontwerp van Leonardo Da Vinci.

Leonardo-bruggaffa-tape
Helemaal zonder bevestigingsmiddelen – zoals Leonardo dat voor zich zag – bleek het niet te gaan. Wij gebruikten gaffa-tape om te voorkomen dat het gebouwde in elkaar zou storten. Maar dat leverde dan wel een brug op die een overspanning van 10 meter maakte! Ja, we weten het: de Vaartse Rijn is twee keer zo breed. We zijn al op de helft!

3e workshop 24 april
Maar we gaan natuurlijk door en vragen jullie dan ook om de volgende keer in volle sterkte aanwezig te zijn. Let wel even op, de datum is gewijzigd: we komen bij elkaar op woensdag 24 april 2013 om 19.30 uur.  Kom op 24 april, en neem als het kan je buren mee

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten