Afblazen bouw 28 woningen Rijnhuizenlaan zou volgens Portaal de schuld van het kabinetsbeleid zijn

RijnhuizenlaanMaquettefotosNwPlettenburghConceptdec2012Maandag 4 maart zou wethouder Gilbert Isabella op een buurtavond in de kerkzaal van het Marcuscentrum in gesprek gaan met omwonenden (voor- en tegenstanders) van het nieuwbouwplan aan de Rijnhuizenlaan. Omdat dat plan eind januari is vastgesteld, was het aanvankelijk niet de bedoeling die nieuwbouw alsnog ter discussie te stellen.

Op het laatste moment echter veranderde woningcorporatie Portaal, zo leek het, de agenda van die buurtavond. (waar omstreeks 50 buurtbewoners op af kwamen) door zich te elfder ure ’terug te trekken’ , zoals een aantal media meldden.PortaalLogo

ijskast
Portaal houdt het voorlopig op ‘heroverwegen’, zoals blijkt uit een reactie verderop in dit bericht. Portaal heeft immers, uit angst voor de kabinetsplannen met woningcorporaties, uit onmacht, protest of als signaal, àlle nieuwe (d.w.z. nog niet aanbestede) renovatie- en nieuwplannen in de ijskast gezet. (Wethouder Isabella uit zijn teleurstelling over de gang van zaken vandaag (5 maart 2013) op duic.nl.)

Marcuskerk4maartIsabellaOndertussen is dit de tweede terugtrekkende beweging van Portaal in korte tijd, want ook in de met sloop bedreigde Oudegeinlaanbuurt is er sprake van een Impasse. (Overigens is het niet louter kommer & kwel met Portaal-woningen in Hoograven, want in de buurt rond de Huize de Geerlaan wordt gerenoveerd)

hoofdpijndossier
Eind 2011 leek er in Hoograven-Noord eindelijk schot te zitten in een hoofdpijndossier: de herhuisvesting van twee uit hun voegen gegroeide huisartenpraktijken/gezondheidscentra zou na 12 jaar plannenmakerij (die steeds niet doorgingen) gerealiseerd worden. Reddende engel zou woningcorporatie Portaal worden.

Rijnhuizenlaan lokatie nieuwbouw voetbalveldje GZHC oud‘haalbaar’
Nieuwbouw voor Gezondheidscentrum Hoograven zou een haalbaar plan zijn in combinatie met de bouw van 28 ‘levensbestendige’ woningen (en een nieuwe gymzaal).Op 25 januari 2013 vroeg was het zover: het totaalplan voor nieuwbouw aan de Rijnhuizenlaan werd, ondanks protesten van een groep buurtbewoners (tegen de ‘massaliteit’) werd vastgesteld door de gemeenteraad. Alleen de VVD-fractie had tegengestemd.
Het tij is voor Portaal echter vorige week gekeerd:

Diane Marbus, communicatieadviseurvan Portaal Utrecht, reageert:
Portaal heeft zich bij de koepelorganisatie Aedes en samen met de Utrechtse, Amsterdamse en Rotterdamse corporaties gebundeld tegen de kabinetsplannen. Via deze link vindt je ons standpunt: G4 en G32 vragen (minister) Blok om aanpassing beleid  Dit is een van de redenen waarom we onze projecten moeten heroverwegen.

investeringsportefeuille niet meer goed gevuld
Portaal begon ruim tien jaar geleden vol overtuiging aan de planvorming bij Nieuw Plettenburg, samen met de gemeente Utrecht en met zorgpartijen. Een nieuw gezondheidscentrum aan de Rijnhuizenlaan plus 28 levensloopbestendige woningen leverde na intensieve onderhandelingen een financieel haalbaar plaatje op, voor alle drie de partijen. Inmiddels, ruim tien jaar verder, ziet de werkelijkheid er anders uit. Portaal kan door de economische crisis en de gevolgen van het regeerakkoord voor onze investeringsportefeuille niet langer garanderen dat de bouw van de 28 woningen doorgaat. We gaan in overleg met de zorgpartijen op zoek naar alternatieven

huisarts Ketting geeft niet op
Update 5 maart, middag: RTV Utrecht meldt, in een bericht met een video waarin ook Marco de Wilde, directeur Portaal Utrecht, aan het woord komt:
“Zorgverleners in Utrecht willen er zelf voor zorgen dat er tóch een gezondheidscentrum in de wijk Hoograven komt. Huisarts Lydia Ketting: ‘We willen nu zelf proberen het gezondheidscentrum te financieren'”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten