Vlak voor bewonersavond meldt Portaal ’te overwegen zich terug te trekken’ uit nieuwbouwproject Rijnhuizenlaan

isabella

RijnhuizenlaanImpressieNieuwbouw2Update 4 maart: Op de valreep, namelijk maandagmiddag 4 maart maakte gemeenteraadslid Dimitri Gilissen (VVD) via twitter bekend dat woningcorporatie Portaal “overweegt zich terug te trekken uit nieuwbouw Rijnhuizenlaan; wethouder geeft vanavond tekst en uitleg bij bewoners” en: “Raad is vanmiddag dmv een brief ge├»nformeerd, aangezien er al een bewonersavond gepland is zal het ter sprake komen”..

losse schroeven?
Als Portaal zich inderdaad terugtrekt (zie ook: bericht op DeStadUtrecht.nl) zou dus het hele nieuwbouwplan Rijnhuizenlaan op losse schroeven komen te staan.. Daar ziet Dimitri Gilissen, wiens fractie als enige tegen het project stemde, wel voordelen in: “eventueel terugstappen Portaal biedt de mogelijkheid om opnieuw naar de inpassing van functies op de Rijnhuizenlaan te kijken”. . .

(De tekst hieronder is, als Portaal zich echt terugtrekt, gedeeltelijk verouderd:)
De gemeente organiseert een bewonersavond voor bewoners van de Rijnhuizenlaan eo over het onlangs vastgestelde nieuwbouwproject (o.a. tbv een gezondheidscentrum en woniningen) bij de Rijnhuizenlaan en WZC Nieuw Plettenburg).
Wethouder Gilbert Isabella was blij dat het project doorgaat, maar gaf wel toe dat het ‘participatietraject’ met buurtbewoners niet geheel vlekkeloos was verlopen. Daarom dient er op 4 maart bijgepraat te worden met die buurtbewoners (inclusief felle tegensstanders van het project) en dat gaat op 4 maart 2013 vanaf 19.45u gebeuren in de kerkzaal in het Marcuscentrum, aan de Wijnesteinlaan 2.

discussiebeperking
“Het doel van dit gesprek op 4 maart is niet om het project (de vormgeving of het programma) nogmaals ter discussie te stellen. De raad heeft hier inmiddels op 24 januari jl. positief over beslist. Over het proces is al veel gezegd en daar gaat de wethouder graag nog een keer met u over in gesprek. Daarnaast kunnen tijdens de avond onderwerpen aan de orde komen als de bereikbaarheid van de St. Johannes de Doperschool en de afwikkeling van het verkeer over de Rijnhuizenlaan waar nog vragen over leven”┬á aldus het desbetreffende gemeentelijke wijkbericht:

RijnhuizenlaanWijkbericht bewonersavond 4maart 2013

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten