Komt die Rotsoordbrug er nog?

‘Rotsoord-organisator’ Marijke Reuvers vraagt uw aandacht voor het volgende (update 12 feb):

RotsoordbrugLogo“Komt die Rotsoordbrug er nog? Jazeker! In twee stappen!
Misschien heb je al iets gehoord over het bewonersinitiatief uit Rivierenwijk, die een brug over de Vaartse Rijn naar Rotsoord wil bouwen. Deze wandel- en fietsbrug zorgt voor een veilige, stoplichtarme en prettige route voor fietsers vanuit Tolsteeg naar het Centraal Station en omgekeerd. Bovendien krijgen de Rivierenwijkers zo eindelijk groen (Nieuw Rotsoord en Tolsteegplantsoen) op loopafstand.

tijdelijke brug 21 juni
Rotslab viert op 21 juni tijdens het  Wijkenweekend van de Vrede van Utrecht samen met de bewoners uit Tolsteeg, Hoograven en Rivierenwijk. Thema van het Wijkenweekend is ‘verbinding’. En omdat niets twee partijen zozeer verbindt als een brug, bouwen we op 21 juni samen met buurtbewoners een tijdelijke, fantastische brug (of: verbinding) over de Vaartse Rijn.

 1.0 & 2.0
Bewonersinitiatief Rotsoordbrug en Rotslab bundelen hun krachten. In een serie bijeenkomsten buigen buurtbewoners zich met ons over het begrip verbinding. En over mogelijkheden om verbinding vorm te geven in een brug. Het bewonersinitiatief, en met name Richèl Lubbers, de architect van ‘Rotsoordbrug’ volgt de voortgang van het proces en neemt de resultaten mee bij de ontwikkeling van ideeën over de échte brug: Rotsoordbrug 2.0. Hoe Rotsoordbrug 1.0 er uitziet? Dat bepalen we met z’n allen. Rotslab organiseert samen met het bewonersinitiatief de komende maanden”:

 ‘Bouw’ mee aan Rotsoordbrug 1.0 en meld je aan voor de 4 workshops die de komende maanden op Rotsoord plaatsvinden:
(Rotslab zorgt  voor soep en broodjes):

 • RotsoordbrugLogo TG4 workshops op Rotsoord:
 • 28 februari        17.30-22.00 uur
 • 21 maart           17.30-22.00 uur
 • 25 april             17.30-22.00 uur
 • 1 en 2 juni        10.00-18.00 uur
 • voorbereiding bouw:
 • 19 juni             17.30-22.30 uur
 • 20 juni             17.30-22.30 uur
 • uitvoering:
 • 21 juni              08.00-15.30 uur
 • feestelijke opening:
 • 21 juni              16.00 uur

meedoen?
“We nodigen iedereen uit om met ons na te denken, te praten, te schetsen en te bouwen aan de tijdelijke verbinding! We zoeken buurtbewoners van Utrecht Zuid, incl Rivierenwijk, die een aantal workshops, een werkweekend en wat bouwsessies met ons willen volgen. Met als resultaat: RotsoordBRUG 0.1 Aanmelden kan via de site: www.rotslab.nl. Je kunt ook bellen: 06-45432450 (Marijke Reuvers). Kijk ook op defacebookpagina van de Rotsoord wandel- en fietsbrug

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten