Deze week startten twee kinder-kunstclubs van het UCK & Brede School Hoograven. (Maar is het UCK in gevaar?)

uck-logo-kleurHet Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) is zeer actief in de wijk Hoograven. Op de UCK-wijklocatie Verlengde Hoogravenseweg 150b biedt het UCK een divers cursusaanbod voor kinderen, jongeren en volwassenen.

(Op 26 feb 2013  zegt UCK-directeur Peter Grooten op RTV Utrecht dat het voorbestaan van het UCK in gevaar zal komen als de gemeenteraad instemt met de intentie van B&W om fors te korten op de subsidie van het UCK -red)

muziek of beeldende kunst & techniek
Behalve cursussen in de vrije tijd, heeft het UCK ook een vruchtbare samenwerking met Brede School Hoograven. Brede School Hoograven vindt cultuur heel belangrijk en heeft daarom een programma voor talentontwikkeling.  In de Brede School Activiteiten kunnen de kinderen van de Brede School kennismaken met allerlei kunstdisciplines en -vormen. Deze week zijn de zogenaamde Clubs van start gegaan . Kinderen uit groep 5, 6 en 7 die verder willen met muziek of beeldende kunst & techniek kunnen na schooltijd meedoen aan de Clubs.

Melde van Dijk Cultuurcoach UCKDe Clubs worden gegeven door de cultuurcoaches van het UCK. De cultuurcoaches zorgen voor een inhoudelijke en organisatorische verbinding tussen culturele aanbod en de dagelijkse praktijk op school. Zij geven lessen onder schooltijd, na schooltijd (brede school activiteiten) en in de vrije tijd (clubs). De inzet van de cultuurcoaches wordt mogelijk gemaakt door een speciale subsidie vanuit de gemeente Utrecht – de combinatiefunctie cultuur.Margarethe Broers UCK Cultuurcoach

De Kinder(kunst)clubs die vanaf deze week van start gaan zijn de Club Kunst en Techniek en de Muziekclub.

  • Kinderen gaan tijdens de Club Kunst en Techniek  een bewegend beest maken o.l.v. juf/cultuurcoach Margarethe Broers.
  • In de Muziekclub gaan kinderen aan de slag met een berg instrumenten en maken daarmee allerlei soorten muziek van. Dit onder leiding van Melde van Dijk.

2 miljoen korting?
Het College van B&W van de gemeente Utrecht heeft zich uitgesproken voor een nieuw subsidiestelsel voor cultuureducatie. Scholen worden verantwoordelijk voor cultuureducatie en krijgen op basis van een beleidsplan subsidie van de gemeente. Om deze aanpak mogelijk te maken wordt maar liefst 2 miljoen subsidie weggehaald bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK). Terwijl nu 1 miljoen van de subsidie binnen de instelling gealloceerd is voor cultuureducatie voor het onderwijs. Daarnaast wordt de subsidie die nu specifiek voor de amateurkunst wordt ingezet – o.a. voor de huisvesting in het centrum en in de wijken – in het voorstel van het College gehalveerd.

UCK-Directeur/bestuurder Peter Grooten geeft een korte toelichting op de alternatieven tijdens de RIA (Raads Informatie Avond) van 26 februari a.s. in de Raadszaal van het gemeentehuis Utrecht, 21.15 uur.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten