“Laat Lijn 6 weer (in Hoograven) rijden”

Bus 6 Vultostraat Plettenburg foto DNUHet verdwijnen van bus 6 uit Hoograven (en de komst van de minibusjes van Lijn 15) blijft de gemoederen bezig houden. Op 25-02-2013 ontvingen wij onderstaand verhaal, dat een bewoonster van Hoograven, die niet met haar naam op een website hoeft, naar diverse instanties heeft gestuurd:

keuze
Sinds de nieuwe dienstregeling in december 2012 is ingegaan, is buslijn 6 van Hoograven naar Utrecht CS komen te vervallen. Ik begrijp dat in het kader van bezuinigen er maatregelen dienen te worden genomen, maar om deze naar mijn mening goedlopende buslijn 6 te laten vervallen is volgens mij en en vele anderen een verkeerde keuze!

Het alternatief voor mij zou lijn 1 vanuit de Hooft Graaflandstraat moeten zijn, maar deze lijn doet er minstens een kwartier langer over om op het Utrecht CS te komen vice versa. Heb onlangs op de terugreis bijna 1 uur gedaan over een ritje van Utrecht CS naar de Constant Erzeijstraat!

Het tweede alternatief is lijn 8 vanaf het Smaragdplein. Deze bus zit in de avondspits tegenwoordig goed vol en er volgt dan nog een wandeling van circa 8 minuten naar mijn huisadres. In de ochtenduren kan ik niet met lijn 15, deze gaat pas om 07.00 uur rijden.

Ik vertrek al om 06.45 uur! Dus zal ik naar het Smaragdplein moeten lopen. Op zich geen bezwaar, maar ik neem de bus juist als het slecht weer is, dus bijvoorbeeld met gladheid. Lijn 15 het alternatief vanaf het Smaragdplein naar Hoograven IJsselsteinlaan, sluit totaal niet aan op buslijn 8, dus sta je daar weer een kwartier op te wachten! Over deze tijden is dus totaal niet nagedacht!

nieuwe haltes
Overigens zijn vorig jaar alle bushaltes in de Constant Erzeijstraat en W.A. Vultostraat voor veel geld! voorzien van tijdinformatie en de stoepranden opgehoogd, terwijl er nu alleen een klein (en bijna altijd leeg!) busje (lijn 15) voorbij komt. Ook was er niet nagedacht over de bocht van ’t Goylaan naar de Hooft Graaflandstraat, die lijn 1 dus niet kon maken! Met als gevolg een tijdelijke alternatieve route door de Waalstraat (een kermisattractie op zich met alle drempels!)

Naar mijn mening kan de oplossing beter gezocht worden in buslijn 6 weer te laten rijden, in de spitstijden om de 10 minuten en buiten de spits om de 20 of 30 minuten en lijn 15 dan laten vervallen. Voor mijn gevoel is dat een goedkopere oplossing dan de huidige ingestelde dienstregeling.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten