Van Saloon 1 naar Saloon 2 aan de Vaartse Rijn (Trip Tijdelijk)

SaloonHDCUTed

Vlak voor Kerst 2012 heeft de Harley-Davidson Club Utreg (zie ook hier) ‘haar’ ooit gekraakte terrein op Rotsoord 7 na 15 jaar moeten verlaten.
(Dat moest op last van de eigenaren van de buren op Rotsoord 5 & 3 (de dit jaar 100 jaar bestaande UMS Pastoe/Toonkamer)

veranda
Behalve de ronkende motoren heeft daarom ook het karakteristieke saloon-achtige clubhuis, compleet met houten veranda, van de HDCU  het veld moeten ruimen. (Gelukkig hebben ze de foto’s nog)

Klein Berlijn LogoBerlijnSaloonTripAlexvanderLinden8feb2012 a/d Rijn
Maar de de sfeer uit de tijd van Lucky Luke keert terug aan de Vaartse Rijn! Want op 16 maart opent iets noordelijker (naast Tivoli de Helling) het met een terras aan het water gezegende eetcafé Klein Berlijn, echte Wild West-naam ook, alwaar men weer zijn paard of stalen ros aan de ‘saloon-veranda’ kan binden (zie foto).

doorkijkje
Dezer dagen kan men op de Briljantlaan een kaal terrein met een fraai doorkijkje naar de Jutfaseweg bewonderen.
Hier heeft projectontwikkelaar Jebber met plan ‘De Trip’ een tamelijk dichtbebouwd complex met 260 startershuurwoningen en 1700 m2 bedrijfsruimten in petto. (Geplande oplevering, afhankelijk van vergunningen en financiën: 2015.)

SaloonTexas1900JudgeRoyBeansnel gebouwd
Maar sinds januari 2013 staan er aan beide zijden van het nu nog verder platte Trip-terrein dus ook twee, snel door de firma Jan Snel gebouwde tijdelijke panden, die daar blijven staan totdat de permanente bebouwing klaar is: Gebouw Zuid (Briljantlaan 7, naast Glashandel Spliet) en Gebouw Noord (Briljantlaan 5, naast Tivoli)LegoDeTripMetLogo. In beide gebouwen wordt sindsdien hard gewerkt en ingericht. En in de loop van maart 2013 opent men kantoren, ateliers, horeca en winkels:

-Men overweegt tussen de gebouwen Noord en Zuid een recreatief grasveld aan de waterkant in te zaaien (Update: beschaafde grasstrook om te picknicken )
*Bas Verweij gaat een aparte website voor Gebouw Noord maken
**De creatieve huurders van de 1e etage maken een mooi logo plus belettering voor de buitenkant van gebouw Noord (Update: zie ’totem’ hierboven en op het gebouw zelf)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten