Met sloop bedreigde Oudegeinlaanbuurt ontving sombere nieuwsbrief van woningcorporatie Portaal

OudegeinlaanbuurtPortaalNieuwsbriefKreukel 1 13Februari2013Woningcorporatie Portaal koerst al een geruime tijd aan op de sloop van 234 woningen in de Oudegeinlaan e.o.. Bewoners die hier soms al tientallen jaren wonen vinden dat niet leuk. Andere bewoners hopen op nieuw woongenot elders..

muizen
Sommige bewoners willen hun huidige woning in deze buurt gaarne verruilen voor een betere..(“Met name jongeren, die hier 1-5 jaar wonen, zoals ik zouden het liefst verhuizen. We wonen hier mooi, maar veel van de woningen zijn niet toekomstbestendig. De isolatie is op veel plaatsen slecht, er is overlast van muizen, etc”, aldus buurtbewoonster Merijn de Jong)

behoud?
De door SP Utrecht gesouffleerde bewonersvereniging BehOUDegein is gehecht aan de buurt, en daarom mordicus tegen.sloop, en eist simpelweg uitvoering van achterstallig onderhoud.

Portaal en Oudegeinlaanbuurtbewoners die wél willen verhuizen (omdat ze een betere woning en eventueel een verhuisvergoeding willen) zijn niet blij met de opstelling van BehOUDegein. Maar hoe de standpuntenverhouding hieromtrent onder de bewoners van de 234 woningen precies liggen is niet geheel duidelijk..

 Portaal laat de afkeer van BehOUDegein duidelijk blijken in Nieuwsbrief #12 van november 2012: aan de buurt: “…de bewonersvereniging laat zelf een bouwkundig onderzoek uitvoeren, om naast het gedegen onderzoek van Portaal te leggen. We benadrukken dat Portaal niet verantwoordelijk en betrokken is bij dit onderzoek. De bouwkundige kan vragen om bij u binnen te kijken. U bent niet verplicht om toegang tot uw woning te geven”….

OudegeinlaanbuurtPortaalNieuwsbrief #13
Inmiddels heeft Portaal op 13 februari de bewoners van Oudegeinlaan, Vronesteinlaan, (deel) Nijeveldsingel, Linschotensingel en De Wierslaan een nieuwe Nieuwsbrief (#13) gestuurd (zie hieronder; even scrollen) en die is niet vrolijk van toon, omdat de woningcorporatie zich gehinderd voelt door het nieuwe kabinet om plannen, zoals sloop en nieuwbouw voor de Oudegeinlaanbuurt, verder te ontwikelen. “Wij maken een pas op de plaats”... Doch met stagnatie is uiteraard helaas niemand geholpen…

stemmingmakerij?
Commentaar van Tim Schipper, Hoogravense fractievoorzitter van de SP in de Utrechtse gemeenteraad, hierop: “Er is nog geen ‘begindocument’, geen sociaal plan, helemaal niets. Portaal schrijft dat ze er nog niet uit zijn of ze iets gaan doen en wat ze dan gaan doen (moeten nog met de gemeente praten over de gevolgen van Rutte 2).Waar moet een bewonersvereniging dan ‘ja’ op zeggen? Vroegtijdige verhuizers worden in het complex vervangen door tijdelijke huurders. De woningen gaan uit de reguliere verhuur. Kijk maar eens op Kanaleneiland (Eiland 8 en Kanaleneiland Noord) waar dat toe leidt. Verloedering, geen enkel onderhoud. En jarenlange stilstand in de plannenmakerij. Hét recept om de buurt naar de donder te helpen”

OudegeinlaanbuurtPortaalNieuwsbrief13Februari2013

OudegeinlaanbuurtPortaalNieuwsbrief13Februari2013. 2 jpg

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten