Woensdag 6 februari: thema ‘hergebruik’ en brug bouwen op 1e van 10 Rotslab-netwerkavonden in 2013. .

RotslabLogo3Op woensdag 6 februari vindt (in de ruimte achter LE:EN t/o de Watertoren) de tweede avond in een reeks Rotslab-netwerkbijeenkomsten in Rotsoord plaats: een avond over HERGEBRUIK.

Wederom zijn buurtorganisaties en buurtbewoners uit genodigd om te vertellen en presenteren welke vorderingen ze maken bij de projecten die ze in de wijk (willen) aanpakken:

 

 

 TheehuisNieuwRotsoordschets-aanbouwweggooien zonde
In het onderzoek van Utrecht Manifest (-in 2012 gehouden social design-festival op en rond Rotsoord-) stelde een buurtbewoner de vraag:  ‘Ik vind het zonde om kapotte spullen zomaar weg te gooien. Wat kan ik er mee doen? Hoe kan ik de functie ervan veranderen?’.
(Een mooi voorbeeld is trouwens om de hoek: te vinden: het nieuwe, uit onder meer sloophout opgetrokken, Theehuis van Kinderboerderij Nieuw Rotsoord; zie ook deze video)

10 x Rotslabavond
In 2013 organiseert Rotslab onder de noemer wat/wie/hoe werkt Rotsoord,  tien netwerkbijeenkomsten in Rotsoord, met als doel buurtbewoners op creatieve wijze samen te laten werken aan kwesties die spelen in de buurt.
Netwerkavonden staan gepland op: 6 februari, 6 maart, 10 april, 8 mei, 5 juni

RotslabWijkbankjeAcHterOliebollenkraamNov201228 november 2012
Op 28 november 2012 was (in de ‘Werkoord-Rotsoord’-ruimte in het gebouw van LE:EN) de eerste ‘Rotslab innovatieavond’  (foto-serie: hier) met praatje/plaatje/video-presentaties door bezige
Rotslab Rotsmakers Poster Schoolbuurtbewoners en waar toen ook nog een van hergebruikt materiaal buurtbankje werd geknutseld en achter de Oliebollenkraam van Kers op de hoek van de Briljantlaan werd geplaatst.

2013
Op alle avonden in 2013 worden sprekers uitgenodigd, filmpjes vertoond, organisaties en bewoners gevraagd te vertellen hoe hun plannen vorderen, plannen geïnventariseerd of gesmeed. Maar de avonden bieden ook de gelegenheid samen aan het werk te gaan. Elke avond biedt Rotslab de gelegenheid ook concreet iets toe te voegen of te veranderen in de wijk.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten