4/2/13 ‘Dorpsplein’ Smaragdplein als nationaal nieuws in het NOS-journaal

SmaragdpleinJournaaloBlondedamePlusHelemaalNietsDie kop hierboven klopt niet helemaal, want niet het Smaragdplein als zodanig was nationaal nieuws op 4 februari 2013, maar het ‘dorpsplein’ (althans volgens twitteraar @Zimpie) was wèl het decor van een aantal ‘vox popjes‘ in een Journaal-item over het nieuwe alarmsysteem NL-Alert.

‘Vox  pops’ zijn straatinterviews (met willekeurige burgers die op SmaragdpleinAquamarijnlaanJournaal4fen2013een nieuwsfeit reageren), die tv-reporters gebruiken om hun nieuws-filmpjes op te leuken. De geïnterviewden op het Smaragdplein hadden géén NL-Alert ontvangen.

RAC in COV
Het Journaal-onderwerp ging over een niet geheel geslaagde test-alarm-sms, waarvoor de Journaal-ploeg ook opnames gemaakt had bij Regionale Alarmcentrale (RAC) van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU), gevestigd in het COV-gebouw aan de Briljantlaan 3.

SmaragdpleinJournaalagSmaragdhofHeermet pet“Het testbericht bereikte..” (volgens NRC) “..in Utrecht 43 procent van de zendmasten, vertelde Nick van Schaick, woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht aan de NOS. De helft van de zendmasten van KPN werd met het bericht bereikt, geen Sirenevan de zendmasten van T-Mobile gaf het bericht door en veertig procent van de Vodafone-zendmasten werd door NL-Alert bereikt. De Veiligheidsregio Utrecht kan niet zeggen hoeveel mensen het bericht hebben ontvangen”

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten