Bibliotheek Hoograven toont architecten van de toekomst

Van 30 januari t/m 1 maart is in de Bibliotheek Hoograven de expositie ‘Stoere casco’s voor stoere jongens [en meiden]!’ te zien. Leerlingen van het Amadeus Lyceum uit Leidsche Rijn tonen als heuse architecten hun dromen voor de toekomst aan het publiek. Deze expo was eerder in Leidsche Rijn te zien.
(Overigens is er van 1 februari t/m 1 maart tevens de foto-expo ‘Hoograven in de Lift’ in de hal van de bieb)

AmadeusCasco

‘Stoere casco’s voor stoere jongens [en meiden]!‘ is een in 2012 uitgevoerd project van het hippe bureau LabO, in opdracht van Gemeente Utrecht en Wijkbureau Leidsche Rijn.

dromen
Stoere jongens en meisjes gaan op zoek naar nieuwe kansen voor leegstand in steden. De voormalige Wijkpost Den Hoet is een van deze leegstaande gebouwen. Leerlingen van het (volgens de Volkskrant) ‘vernieuwende’ Amadeus Lyceum¬† zijn gevraagd naar hun wensen en dromen voor hun wijk. Welke bestemming zouden zij graag zien voor Den Hoet? En hoe kan het gebouw veranderd worden zodat die dromen passen?

AmadeusCascoPaintballparcoursvan idee tot maquette
In vijf workshops hebben de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 kennis gemaakt met het ontwerpproces; van idee tot maquette. De resultaten zijn spectaculair. En stoer. Van een paintball parcours tot een plek voor tijdelijke studentenwoningen, en dat alles duurzaam, met zonnepanelen en gebruik van hemelwater. Den Hoet en de bewoners van de wijk staat iets moois te wachten.

U kunt de expositie van 30 januari t/m 1 maart komen bekijken in Bibliotheek Hoograven. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekutrecht.nl en www.lab-o.nl

{youtube}9BgyH6tQ7AI&{/youtube}

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten