Vrijdag 25 jan.: nieuwbouwplannen Rijnhuizenlaan vastgesteld in de gemeenteraad. Aantal omwonenden niet blij met hoogbouw

RijnhuizenlaanNieuwbouwProgramma Update 25 januari: vrijdagochtend héél vroeg is de gemeenteraad akkoord gegaan met onderstaand nieuwbouwplan; alleen de VVD-fractie stemde tegen.
(Zie hier van pagina 29 t/m 43; het inmiddels gemaakte verslag van punt 8, ‘Voorstel tot vaststelling van het Stedenbouwkundig Programma van Eisen en de grondexploitatie nieuwbouw Rijnhuizenlaan’)

 

Wel hebben zowel verantwoordelijk wethouder Gilbert Isabella als diverse partijen erkend dat het participatie-proces rond dit project rommelig tot slecht was. Isabella wil een nieuwe informatieavond voor de buurt organiseren en wil met omwonenden in overleg over de verkeersveiligheid op de Rijnhuizenlaan en over wellicht een aantal kleine aanpassingen in het plan.NieuwbouwNwPlettenburgSatijnplus2

Als u het wijknieuws volgt weet u dat Hoograven nog lang niet ‘af’ is. Aan de Goylaan (zuidzijde) wordt dit jaar het nieuwbouwcomplex ‘De Gravin’ opgeleverd. Een stukje noorderlijker, aan de Rijnhuizenlaan, is de nieuwbouw van de St Jan de Doperschool en die van Kinderdagverblijf ‘De Harlekijn nog tamelijk ‘vers’, maar er staan in die straat alweer nieuwe bouwactiviteiten op stapel. 

donderdag Stadhuis
Als het aan het college van B &W ligt gaat de gemeenteraad a.s. donderdagavond 24 januari besluiten akkoord te gaan met het Stedenbouwkundig Programma van Eisen voor nog meer nieuwbouw aan de Rijnhuizenlaan; te weten: 28 ‘levensloopbestendige’ sociale huurwoningen, een gezondheidscentrum, waar lang op gewacht is, en halfverdiept een parkeergarage en een gymzaal. De combinatie van al deze functies maken dit project betaalbaar, volgens gemeente en woningcorporatie Portaal.

RijnhuizenlaanRechtsBlokkenNieuwbouwRijnhuizenlaanKinderenDupeKreetzon of beton?
Ondertussen is een groep buurtbewoners helemaal niet blij met hoogte van een deel van de beoogde nieuwbouw (5 hoog en 18 meter). Zij willen “zon in plaats van schaduw” (op het schoolplein van Sint Jan de Doper) en “uitzicht in plaats van zicht op nog meer beton”. Lees hun persbericht (20/1/13) en hun petitie (8/1/13)

 

RijnhuizenlaanNieuwbouwSPvEdoorsnedegymzaalwoningen NieuwbouwNwPlettenburgSatijnplus3

 

 

 RijnhuizenlaanBezwarentegenPlan

 RijnhuizenlaanGezondheidscentrumWoningenWBZ1

 RijnhuizenlaanAlleenMaarTegenstandersStadsblad1

 RijnhuizenlaanImpressieNieuwbouw1

 RijnhuizenlaanAlleenMaarTegenstandersStadsblad2

 NieuwbouwNwPlettenburgSatijnplus1

 RijnhuizenlaanMaquettefotosNwPlettenburghConceptdec2012

 

 

 

 

NieuwPlettenburghTorenEenden

PetiitieAdriaanvanDoorninAD

Reactie-
-inventarisatie
inventarisatie
inventarisatie
inventarisatie
 
 
 
Nieu
Nieu
Nieu
Nieuw
ww
wbouwplan
bouwplan
bouwplan
bouwplan
 
 
 
Multifunctioneel centrum
Multifunctioneel centrum
Multifunctioneel centrum
Multifunctioneel centrum
Rijnhuizenlaan
Rijnhuizenlaan
Rijnhuizenlaan

Rijnhuizenla

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten