“Petitie (tegen) Hoogbouw Hoograven groot succes”

Persbericht
(door buurtbewoners tegen hoogbouw in de Rijnhuizenlaan en elders in Tolsteeg en Hoograven)
“Petitie Hoogbouw Hoograven groot succes”

PetitieHoogbouwDe petitie van de wijk Hoograven-Tolsteeg tegen de vele hoogbouwplannen van de gemeente is nu al een groot succes. Al bijna 400 buurtbewoners hebben de petitie getekend op http://petities.nl/petitie/stop-hoogbouw-in-hoograven. Een duidelijk signaal aan de Utrechtse politiek dat Hoograven-Tolsteeg genoeg heeft van de massale hoogbouwplannen van de gemeente. “Wij zijn gesteld op onze parken en de kleinschalige buurtjes. Pareltjes zoals Rotsoord moeten behouden blijven”, aldus de oprichters van de petitie.

De gemeenteraad spreekt op 24 januari 2013 ’s avonds over het omstreden hoogbouwplan op het schoolplein van de St. Jan de Doperschool.
(Het plan voor de “studenten-spaceboxen” aan de Van Lieflandlaan in Tuindorp is van de agenda gehaald na de enorme roep om inspraak door de buurt. Die mogelijkheid krijgen de omwonenden nu in een Raadsinformatiebijeenkomst op 22 januari 2013.)
Wethouder Isabella geeft echter nog geen duimbreed toe aan de bewoners van Hoograven, die al weken roepen om gehoord te worden. De oppositie in de Gemeenteraad lijkt echter groter te worden. Na de VVD en de ChristenUnie lijkt nu ook de PvdA te twijfelen aan het plan. Het belooft een spannende avond te worden donderdag.

PettieAD400keerNee

 

Volgens de bewoners is er geen enkel draagvlak voor dit plan voor een groot gezondheidscentrum met een appartementenflat, dat ontwikkeld moet worden door woningcorporatie Portaal. De ouderen in Plettenburgh kijken straks tegen een betonnen flat aan en zijn bang hun veilige looproute te verliezen. De ouders van de kinderen op school zien bijna de helft van het schoolplein verdwijnen en de kinderen krijgen straks geen straaltje zon meer. Ook de winkeliers van Hart van Hoograven zien het plan niet zitten en vrezen voor leegstand door de oneerlijke concurrentie van Portaal. Volgens de winkeliers staan er elders in de wijk nog voldoende panden leeg waar artsen en middenstanders zich kunnen vestigen.

Vraag die de buurt bezig houdt is wie er –behalve de initiatiefnemers en de gemeente- nog vóór het inmiddels 10 jaar oude plan zijn. De massale ondertekening van de petitie laat volgens de bewoners zien dat de wethouder Isabella totaal alleen staat in deze.

Meer informatie: Adriaan van Doorn: adriaanvandoorn@gmail.com/ 06-42119769

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten