Czerho-Slowaaksch muziekkorps en evenwichtskunst bij het Rotsoordbrugje

RotsoordbrugBrugNaarHetGroenADEllesHoe haalbaar zal de tussen Croesestraat (Rivierenwijk) en Rotsoord over de Vaartse Rijn gedachte (en o.a. door crowdfunding te financieren:)  Rotsoordbrug daadwerkelijk blijken te zijn? Het antwoord op die vraag, vrienden, is blowing in the wind. De gemeente vindt bewonersplannen prachtig, maar heeft verder officieel nog geen commentaar op dit plan.

snakken
Deze website verspreidde dit initiatief van architect Richèl Lubbers op 5 oktober 2012 en andere media volgden. Op 5 december wist de onvolprezen Telegraaf dat Rivierenwijkers niet minder dan snakken naar deze (fiets- en wandel-) Rotsoordbrug. Zie ook o.a. Hoe bouw je een brug? deel 1, een recent artikel (9/1) van Paul Hustinx in het Stadsblad en de Rotsoordbrugpropagandafacebooksite.
Maar wist u dat er vroeger ook al een Rotsoordbrug was?

Hoograven1942Rotsoordbrugvroeger
Dàt Rotsoordbruggetje lag er al in de vorige eeuw vòòrdat er sprake was van de Zuiderbrug (1964), de Juliana(ophaal)brug (1932-1957), de Oranjebrug (1957) of de Vondelbrug (1960). Maar die Rotsoordbrug verbond Rivierenwijk nièt over de Vaartsche Rijn met Hoograven/Tolsteeg. Nee, het was een ‘brugje’ over een sloot/watergang: de Hoog(-)Ravens(ch)e Wetering van de Helling/Rotsoord naar de Hoogravenscheweg en de toenmalige Hoogravenschedijk (=nu: Aquamarijnlaan). Dat water werd gedempt toen vanaf 1954, na de annexatie van de Jutfase wijk Hoograven, de wijk Tolsteeg werd gebouwd.
Doch het bruggetje ging al in 1933 ter ziele.

Utrechtsch Nieuwsblad
Lees hieronder, met dank aan het Utrechtse Archief, een paar (Utrechtsch Nieuwsblad-) berichten uit de jaren 30 (waarna u ook de cryptische kop boven dit webbericht begrijpt):

Rotsoord brugUN 30mei1930 Rotsoordbrug1932Circus18-06-pag. 11

 

 

Rotsoordbrugje UN 23 8 1933 Rotsoordbrug Rivierenwijk velangtNaarbrug.PaulHustinx

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten