Ontspannen in Hoograven en Lunetten

stoelmassagestoelDe initiatiefgroep Ontspannen Hoograven en Lunetten, die bestaat uit beroepskrachten van GG&GD, Portes en Indigo,  wil de maand maart 2013 uitroepen tot de maand van de ontspanning en beweging. In Utrecht-Zuid heeft 1 op de 5 volwassenen last van stress.  Langdurige stress kan lichamelijke én psychische klachten geven. Te denken valt aan  maagklachten, hoofdpijn, rug, nek-en schouderklachten, maar ook depressiviteit en burn out. Overspannenheid  werkt uiteindelijk ook door op de omgeving en kan leiden tot relatie- en opvoedingsproblemen of ziekteverzuim op het werk.

 

Kortom: het is voor iedereen van belang om op tijd en regeklmatig te ontspannen. Wat ontspanning geeft is voor iedereen verschillend en hangt af van iemand zijn interesse.  Algemeen bekend is wel dat bewegen helpt, omdat er dan hormonen vrijkomen die een positief en ontspannen gevoel geven. Daarnaast is het mogelijk om door ontspannings-  en aandachtsoefeningen rust te vinden of jezelf te trainen in  positief denken.

 

In maart 2013  wil de initiatiefgroep u graag laten kennismaken met allerlei vormen van ontspanning. Er zullen diverse  workshops worden georganiseerd en beweegactiviteiten waaraan u gratis kunt deelnemen. In januari volgt het programma.

 

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om mee te doen én mee te denken. Als u een aanbod heeft of u heeft ideeën over de invulling van deze maand, neem dan contact op met Sandra van Iersel, wijkgezondheidswerk GG&GD; tel 2863319 of s.van.iersel@utrecht.nl.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten