vv Hoograven gaat strenger selecteren

VVHoogravenLogoVoetbalclub Hoograven gaat een strenger aannamebeleid voeren voor nieuwe leden en pakt zich misdragende leden harder aan. Dat zegt voorzitter Paul Verweel vandaag in het Algemeen Dagblad. Het beleid van de voetbalclub was om jongeren via de voetbalsport en de verenigingscultuur op het rechte pad te krijgen en/of te houden. Door de onstuimige groei – de afgelopen jaren steeg het aantal leden naar 350 – bleek dat niet meer mogelijk, waardoor de club zowel vorig seizoen als dit seizoen enkele elftallen uit de competitie moest halen.

Verweel: ,,We zitten in een wijk met veel allochtonen en die spelertjes lieten op het veld soms hetzelfde gedrag zien als ze op straat gewend waren. Schelden en slaan dus. Jongens die al bij de club waren hebben we op de training proberen bij te spijkeren, maar waar dat niet lukte hebben we ze de deur gewezen.” Andere verenigingen stonden de afgelopen periode vanwege de incidenten niet te springen om bij vv Hoograven te komen voetballen. Verweel hoopt dat dit na de genomen maatregelen in positieve zin zal veranderen.

Bron: ‘Strengere selectie bij ‘foute’ voetbalverenigingen’ (Ivar Penris, AD, 7 januari).

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten