Busvervoer Hoograven verloopt moeizaam

bus300Het verdwijnen van buslijn 6 zorgt voor veel problemen in Hoograven, zo schrijft het Stadsblad woensdag 19 december in het artikel ‘Omstreden busroute vanaf dag een al onuitvoerbaar’:

De nieuwe busdienstregeling in Hoograven, waardoor grote delen van de wijk helemaal geen busverbinding meer hebben en andere slechts omslachtig bereikbaar zijn, was al omstreden, maar bleek op de eerste dag onuitvoerbaar. Lijn 1 blijkt namelijk de scherpe bocht vanaf de ’t Goylaan naar de Hooft Graaflandstraat niet te kunnen maken in de verkeersdrukte. BRU en GVU hadden zich dit te laat gerealiseerd, omdat de betreffende bocht voorheen alleen onderdeel was van de aanrijroute in de rustige vroege ochtend. Het kruispunt moet nu worden aangepast, maar dit lukt niet voor eind februari.

Voorlopig kan de bus de route staduitwaarts niet rijden en wordt die omgeleid via de Vultostraat. Een onverwacht voordeeltje voor Hoograven? Nee dus, want de bus rijdt de haltes daar gewoon voorbij. En de minibusjes daar zijn volgens het GVU al veelvuldig misbruikt voor plezierritjes door jongeren, waardoor er voor ouderen geen plek meer was. Ook blijken de busjes in tegenstelling tot de aanvankelijke aankondiging niet te gebruiken voor mensen met een rollator.

 

In de mailbox van Aanzet komen diverse klachten binnen. Karima schrijft: ‘Ook een deel van Lunetten zit zonder openbaar vervoer. Om Utrecht CS te bereiken moet je eerst een stuk lopen en daarna 3x overstappen. Regelmatig zitten de kleine busjes vol waardoor je maar moet hopen dat je met het volgende busje mee kan. Ook mensen met een rolstoel en kinderwagens vallen buiten de boot.’  Karima heeft flyers uitgedeeld op het centraal station en hoopt dat er snel iets aan deze situatie wordt gedaan. Ook Valentino is niet blij met het verdwijnen van bus 6 en vreest dat vooral de oudere mensen in de wijk niet meer naar de binnenstad kunnen komen.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten