87-jarige vrouw op de W.A. Vultostraat slachtoffer van klassieke (= laffe) babbeltruc

Vrouwen kletsen zich binnen met babbeltruc bij oudere vrouw en nemen sieraden weg
Een 87-jarige bewoonster van een woning aan de W.A. Vultostraat is zaterdag 24 november slachtoffer geworden van een babbeltruc. Verschillende sieraden zijn gestolen.

Om ongeveer 19.45 uur werd er bij haar aangebeld door een vrouw van ongeveer 26 jaar met twee meisjes van ongeveer 12 jaar. De oplichtster gaf aan brood te hebben voor de verstandelijk gehandicapte zoon van de bewoonster. De bejaarde vrouw liet hierop de vrouw en de meisjes binnen. Zij gingen naar de keuken.

2e vrouw sloop binnen
Later is een tweede vrouw binnengeslopen. De dochter van de bejaarde vrouw die even later op bezoek kwam, zag toen zij binnen kwam een vrouw van ongeveer 60 jaar de trap af komen. Later bleek dat de bejaarde vrouw verschillende sieraden miste.

help de politie
Weet u wie de oplichters, een ongeveer 60-jarige vrouw, een 26-jarige vrouw met twee meisjes van ongeveer 12 jaar zouden kunnen zijn?

  • Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.
  • U kunt ook bellen met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

1Babbeltruc2wees beducht voor babbelende oplichters
Wees bedacht op zielige praatjes of smoezen die oplichters gebruiken om binnen te komen. Ook het aanbieden van hulp of een aardige geste kan een oplichtingstruc zijn, zoals de 87-jarige inwoonster van Utrecht zaterdag overkwam. Klik voor tips en méér voorbeelden van babbeltrucs hier.

spreek hierover met ouderen
Heeft u een oudere moeder, vader, oma of opa? Ouderen vinden het soms onbeleefd om iemand aan de deur weg te sturen. Bespreek met hen de manier waarop oplichters te werk gaan.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten