Spoorverdubbeling rond Utrecht bijna compleet

Albatrosstraat 1938 UA 76505 In het weekend van 23 – 25 november sluit ProRail opnieuw twee nieuwe sporen aan rond Utrecht, dit keer richting Driebergen-Zeist. In oktober werden al twee sporen richting Den Bosch aangesloten. 
Na het weekend heeft ProRail in totaal vier nieuwe sporen aangelegd. Het oude spoor wordt vervolgens opgebroken en vernieuwd: de spoorverdubbeling rond Utrecht is dan een feit.

ProRailWerkweekend2830okt2012Nieuwe sporen maandag in gebruik
ProRail werkt dit weekend dag en nacht door om op maandag 06.00 uur de nieuwe sporen in gebruik te kunnen nemen. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het storten van ballast, het zagen van spoorstaven en het aanbrengen van bovenleidingen.

Deel Oosterspoorbaan tijdelijk bouwweg
De Oosterspoorbaan wordt gedeeltelijk in gebruik genomen als tijdelijke bouwweg voor de aannemer. Bovenleiding, spoor en ballast worden verwijderd en daaarna wordt geasfalteerd. Het gaat om het deel van de Oosterspoorbaan tot de overweg Koningsweg. De trein van het Spoorwegmuseum kan blijven rijden.

Gevolgen treinverkeer
Op zaterdag en zondag is geen treinverkeer mogelijk tussen Utrecht Centraal en Arnhem. Tussen Utrecht en Driebergen-Zeist rijden bussen. Voor reizigers geldt het advies om www.ns.nl te raadplegen.

Randstadspoor
ProRail werkt sinds 2005 aan project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet in de regio Utrecht. Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld en verrijzen nieuwe stations. Met Randstadspoor stappen reizigers dichter bij huis én frequent(er) op de trein. Moderne stations met praktische voorzieningen maken reizen comfortabeler. Daarbij stappen reizigers makkelijker over. Voor dat alles zorgen 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders.

Lees dit bericht op de website: http://www.prorailpersberichten.nl/bericht/548/

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten