Na de gemeente Utrecht moet ook de Provincie Vogelopvang Rotsoord steunen

VogelopvangStichtingLogo(Mooi nieuws hieronder, maar ondertussen heeft de Stichting Vogelopvang Utrecht (Rotsoord 24a) òòk dringend nieuwe vrijwilligers nodig! Klik hier -red.)

 HeggenmusTijdens de begrotingsbehandeling op 12 november ging Provinciale Staten mee met de oproep van de SP en de Partij voor de Dieren om de regionale Stichting Vogelopvang Utrecht financiëel te steunen. (Op 8 november ging ook de gemeenteraad van Utrecht al overstag).

stap gezet om…
Hiermee is een grote stap gezet om de bijdragen uit de regio aan de opvang na jaren soebatten eindelijk eens goed te regelen.
SP-fractievoorzitter Anne-Marie Mineur : “We zijn hier erg blij mee. De vogelopvang doet heel goed werk, maar liep echt tegen de grenzen aan met de capaciteit, het onderhoud en de inzet van vrijwilligers. En we vragen niet om de wereld. Met een jaarlijkse Provinciale bijdrage van bijvoorbeeld 1 cent per hoofd van de bevolking schiet het al lekker op. Dat is zo’n 12.000 euro. Waar hebben we het over op een begroting van 560 miljoen?”

De motie van de SP en de Partij voor de Dieren werd gesteund door GroenLinks, D66, PvdA, ChristenUnie, 50+.

 VogelopvangMotiePS

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten