Hijskraan in de nacht plaatste liftschacht (tbv Station Vaartsche Rijn) Volgend weekend wéér hijswerk

VaartscheRijnLiftschacht 12nov2012AVaartscheRijnLiftschacht 12nov2012 BDe contouren van toekomstig station Vaartsche Rijn zijn al zichtbaar en ook in november 2012  zet ProRail belangrijke stappen in de bouw.

liftschacht
In de nacht van zondag 11 op maandag 12 november werd met een grote hijskraan van Strukton de liftschacht geplaatst.

gezichtsbepalend portaal
In de nacht van zondag 18 op maandag 19 november.is de bovenkant van het gezichtsbepalende portaal (zie plaatje 3) aan de beurt om op zijn plaats gehesen te worden.
Dan zal de Vondellaan tussen 22.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends deels gestremd. zijn  Een verkeersregelaar leidt het verkeer voorbij de werkzaamheden.

Station Vaartsche Rijn is onderdeel van het Randstadspoor en is in 2015 gereed.

stationvaartserijnRandstadspoor
Het nieuwe station Vaartsche Rijn biedt straks comfort, reistijdwinst en overstapgemak. Reizigers, onder andere richting de Uithof (hoewel de tramlijn daar naar toe pas in 2018 operationeel zal zijn. -red), hoeven niet op Utrecht Centraal over te stappen, maar kunnen dat al doen bij Vaartsche Rijn. Dit levert reistijdwinst op en Utrecht Centraal wordt ontlast. Station Utrecht Vaartsche Rijn is eind 2015 gereed.

Zie ook  de ProRail-website: Nieuws 2012 (12 november)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten