Randstadspoor-Werkweekend van 23 t/m 25 november: aansluiting nieuwe sporen Utrecht Centraal-Driebergen. Oosterspoorbaan dan in gebruik als tijdelijke bouwweg

(Lees ook de bewonersbrief (2e deel) & Randstadspoor Nieuws 12 november 2012)

Prorail-logoOp 1 oktober zijn de eerste twee nieuwe sporen (richting Den Bosch) in dienst gegaan. In het weekend van 23 t/m 25 november sluit de aannemer de andere twee nieuwe sporen aan (richting Driebergen/Zeist). Op maandagochtend 26 november neemt ProRail deze twee nieuwe sporen in gebruik.

De aannemer werkt dag en nacht in het weekend van 23 november 17.00 uur tot maandag 26 november 05.00 uur. In het weekend worden stenen (ballast) gestort, spoorstaven gezaagd en de huidige sporen worden voor een deel opgebroken.
Van zaterdag 24 november 01.00 uur tot maandag 26 november 05.00 uur rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Nijmegen. Kijk voor een reidadvies op www.9292.nl.

slopen oude sporen
Na het weekend voert de aannemer in de nachten afrondende werkzaamheden uit aan de bovenleiding en het spoor. Daarnaast verwijdert en vervangt de aannemer de oude sporen. Het slopen van de oude sporen gebeurt dag en nacht in de periode van 26 t/m 30 november.

Oosterspoorbaan geasfalteerd
In hetzelfde weekend werkt de aannemer ook aan de Oosterspoorbaan. De Oosterspoorbaan wordt afgesloten en geasfalteerd om tijdelijk als bouwweg te fungeren. De aannnemer verwijdert de bovenleiding, sporen en ballast en asfalteert de Oosterspoorbaan. De overweg Koningsweg is afgesloten van vrijdag 23 november 23.00 uur tot maandag 26 november 06.00 uur met uitzondering van fietsers en voetgangers. Voor autoverkeer is een omleiding ingesteld.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten