Extra gemeente-steun voor Vogelopvang Rotsoord (€ 33.000) uit lobbypot voor Olympische Spelen

VogelopvangAmendementVogelopvangxx

 

In de vergadering van 8 oktober 2012, over de begroting 2013, nam de gemeenteraad het voorstel van de SP aan om de Regionale Vogelopvang aan het Rotsoord 24a extra financiële steun te geven. Een meerderheid van SP, GroenLinks, PvdA, Leefbaar Utrecht en de groep Kuijper stemde voor het SP-amendement. Het extra geld (€ 33.000) komt uit de lobbypot voor de Olympische Spelen, die met het besluit ook meteen de nek werd omgedraaid.

VogelopvangAlbinoMerelVogelopvang15meiEAdeRuigdreigende vogelopvangondergang
Ondanks een jaarlijkse bijdrage die sinds 2010 in het collegeprogramma is opgenomen, dreigde de vogelopvangBurgemeester wederom in problemen te komen. Vooral vanwege het uitblijven van hulp uit de Provincie en een aantal regiogemeentes. Dat laatste was ook het argument van het college van B&W om het SP-voorstel af te raden: eerst moesten de anderen maar eens over de brug komen.

’t college-vogeltje zingt zoals…
SP-fractievoorzitter Tim Schipper :“Dat liedje zingt het college nu al jaren. De voor-vorige wethouder zou de bijdragen uit de regio al gaan regelen. Als je dat dan nu nog niet voor elkaar hebt, moet je zelf de verantwoordelijkheid nemen. Ik ben blij dat de meerderheid van de raad daar net zo over dacht. Bovendien is die onzinnige Olympische lobby nu ook meteen van de baan. Twee vliegen in één klap.”

In het amendement zit ook de opdracht aan het college om uiterlijk in het voorjaar te zorgen voor een structurele oplossing, met de hele regio die de Vogelopvang bedient. De SP zal van zijn kant het mogelijke doen om daaraan mee te helpen, ook in de Provinciale Staten.

VogelopvangAmendement2tekst

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten