Filmthriller-opnamen op de Goylaan (3/4 november tussen 19.00-03.00 uur)

Goylaan WolfOp de ’t Goylaan gebeurt weleens wat waardoor de politie in actie moet komen (bijvoorbeeld met oudjaar). Maar of dat een reden is om er een deeltje van een ‘rauwe misdaad-thriller’ op te nemen….? Crew met Hesje Goylaan

afsluiting
In ieder geval wordt één van de rijrichtingen van de ’t Goylaan op zaterdag 3 november tussen 19.00 uur en 3.00 uur ’s nachts afgesloten voor verkeer: vanaf het Goyplein tot de kruising met de Constant Erzeijstraat. Het verkeer in de richting van Lunetten kan gewoon doorrijden. Er worden dan namelijk scènes opgenomen voor de nieuwe speelfilm ‘Wolf’. (’s Middags vinden ook filmopnamen plaats in Hoograven; daarvoor hoeft het verkeer niet te worden omgeleid)

GoylaanFilmopnamenVergunningenrauw & zwart-wit
De opnames (o.a. op diverse locaties in Utrecht*) voor de nieuwe Nederlandse bioscoopfilm ‘Wolf’ (geplande première 12 september 2013) zijn al een tijdje bezig. Het moet een rauwe, in zwart-wit gedraaide, misdaadthriller worden met een hoofdrol voor Marwan ‘Chico’ Kenzari (1983).  De film wordt geregisseerd door Jim Taihuttu, die ook het script schreef.

Rabat & Dchar & KenzariRabatTrio
De roadmovie ‘Rabat’ was in 2011 de eerste lange speelfilm van Taihuttu en co-regisseur Victor Ponten (van productiebureau Habbekrats) kwam verleden jaar uit. Rabat won vele prijzen, waaronder het Gouden Kalf voor Beste Acteur voor acteur Nasrdin Dchar (die bij die gelegenheid een emotionele, beroemd geworden, dankspeech uitsprak; “…ik heb een fokking Gouden Kalf in mijn hand..”). Dezelfde Dchar speelt ook in ‘Wolf’ (Kenzari deed trouwens ook in ‘Rabat’ mee)

WolfSceneDat er op de ’t Goylaan scènes worden opgenomen voor ‘Wolf’ wil natuurlijk nog niet meteen zeggen dat die straat, of Hoograven, of Utrecht, straks in 2013 ècht (op het witte doek) prominent in beeld zal zijn  als decor voor de rauwe, zwart-witte misdaad-verwikkelingen.

‘Amsterdamned’ door de Oudegracht
Schrijver dezes herinnert zich nog dat hij in de jaren tachtig, over de Oudegracht wandelend, opeens speedboten in het water en een filmploeg op de werfkade zag. Later bleek dat men toen bezig was met de in 1988 uitgebrachte spektakelhorrorfilm ‘Amsterdamned‘ (met o.a. Huub Stapel en Monique van de Ven) van regisseur Dick Maas. (Hier compleet op YouTube te zien)

AmsterdamnedSpeedboatAchtervolgingOudegracht10 seconden door Utrechts grachtwater
Die inmiddels nostalgische actiefilm bevatte o.m. een opwindende, vrij lange, speedboten-achtervolging over de Amstel, door de Amsterdamse grachten, opeens welgeteld 10 seconden door de Utrechtse Oudegracht -publiek op het werfterras bij het Stadhuis nat spattend- .. en hup: weer verder door Mokumse grachten…

Zie hier filmpje Amsterdamned-opnamen in Utrecht
en hier de hele speedbootachtervolging in Amsterdamned

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten