Minister Opstelten komt 3/11 in zijn oude stadje een speciale stoeptegel leggen aan de ’t Goylaan

IvoOpsteltenburgemeesterUtrecht1997WImKok1epaalLangerakIvoOpsteltenMinistervanJustitieTechnisch is hij zaterdag op 3 november nog demissionair Minister van Veiligheid en Justitie, want maandag 5 november wordt Ivo Willem Opstelten (68; hoezo pensioen?) weer missionair minister* en mag hij (als nestor) met zijn collega-bewindslieden van het Kabinet Rutte-Asscher weer op het bordes met Koningin Beatrix. (*Als zittend minister hoef je niet opnieuw beëdigd te worden; zoals hier eerder ten onrechte stond.)

stoeptegel
Op 2 november ging Opstelten nog als laatste beoogde minister op sollicitatiegesprek bij Marx Rutte en op 3/11 13.00 uur komt/kwam hij naar de hem niet onbekende stad OpsteltenWolfsenHoogravenUtrecht om een speciale stoeptegel te leggen in winkelgebied Hart van Hoograven. Opstelten wordt daar ontvangen door burgemeester Aleid Wolfsen, die dezelfde ambtsketen draagt die Ivo ook heeft gedragen.

geboren burgemeester
Ivo Opstelten is geboren als burgemeester… Althans, hij koesterde al in zijn jeugd de wens om als hij groot was burgemeester te worden. Op zijn 28ste (1972) werd hij burgemeester van Dalen en was hij destijds de jongste burgemeester van Nederland. Later bekleedde hij die functie ook in Doorn en Delfzijl, om in 1992, let op jeugdige lezers: als burgervader van de Domstad aan te treden, wat hij tot 1999 bleef en toen burgemeester van Rotterdam werd. .
(Overigens was Opstelten ook nog waarnemend burgemeester in Beerta en Tilburg, hoge ambtenaar én tv-presentator)

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten