Ontbijt- en fruitcampagne op 9 basisscholen in Hoograven en Kanaleneiland

OntbijtcampagneHoogravenKanaleneiland

In Utrecht haakt Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) aan op het Nationale Schoolontbijt (“ontbijt broodnodig) en start in de week van 29 oktober t/m 2 november een ontbijtcampagne in Kanaleneiland en Hoograven.

OntbijtKind1200 ontbijtjes
Deze week wordt op scholen in heel Nederland gezamenlijk ontbeten. In Kanaleneiland en Hoograven doen negen scholen mee; dat zijn zo’n 1200 ontbijtjes! Daarnaast zijn er allerlei leuke activiteiten. Zo is er een film, lesopdrachten en ook een ontbijt voor ouders.

(In Hoograven doen mee: de Da Costa-school (Pagelaan 1b) en de voorschool Vliegende Beestenboel (Pagelaan 1a); die ontbijten maandag 29/10.
De Ariensschool (Pagelaan 1a) doen dat op dinsdag 30/10.
En de leerlingen van de St Jan de Doper-school (Rijnhuizenlaan 2-4) komen donderdag 1 november gezellig bijeen voor een ontbijtje.
Het ontbijt begint telkens tussen 8.15-8.30 uur.)

betere concentratie door ontbijt
Doel campagne Het doel van deze campagne is om kinderen op een leuke speelse manier het belang van ontbijten te laten inzien en de link te leggen met fruit eten om 10 uur. Elke dag een goed ontbijt en fruit om 10 uur; meer heeft een kind in de ochtend niet nodig. Kinderen die ontbeten hebben, kunnen zich op school beter en langer concentreren wat leidt tot betere schoolprestaties.

 

OntbijtcampagneLogogekke professors-film
De ontbijtcampagne start op maandag 28/10 in de klassen met een ontbijtfilm die speciaal gemaakt is voor deze campagne. Hij is geschikt voor jong en oud en gaat over vier verschillende gekke professors. Deze professors worden onder andere gespeeld door rocksterren Guy Corneille (die op 7 juni j.l. met zijn gelijknamige band, inmiddels omgedoopt tot La Corneille, in Tivoli de Helling de Utrechtse Popprijs 2012 won) en Casper Adrien. De karakters uit de ontbijtfilm brengen ook een flitsend bezoek aan de scholen!

In de klas gaan de leerlingen deze week aan de slag met opdrachten die in het teken staan van ontbijt en fruit. Daarnaast zijn ook organisaties in de wijk benaderd om in hun programma aandacht te vragen voor het ontbijt. Zo zijn in Kanaleneiland ouders van deelnemende scholen, op donderdag 1 november, uitgenodigd bij Resto Van Harte voor een gratis ontbijt.

FruitKinderenkinderen interviewen wethouder
Op dinsdag 29/10 is er een feestelijke bijeenkomst op de Openbare Basisschool De Kaleidoscoop, Marco Pololaan 523, Kanaleneiland . Kinderen interviewen Wethouder Victor Everhardt (van Volksgezondheid en Welzijn) over een vreedzaam en gezond ontbijt en laten na het ontbijt hun ballonnen met een ontbijtboodschap op.

fruit om 10
De ontbijtcampagne ‘Ontbeten? Om 10 uur lekker fruit eten‘ is een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Gemeente Utrecht in samenwerking met verschillende organisaties in de wijken
SaYoMa- Projectbureau (sayomaprojectbureau@gmail.com) heeft het inhoudelijke programma voor de scholen bedacht. De sponsors van de ontbijtproducten zijn: Mert Market, Rif Market en Matjar Asaada, Lidl, Albert Heijn en Campina. Voor meer informatie over JOGG kijk op www.utrecht.nl/gezondgewicht.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten