27/10 11.00u Lezing over 300 jaar Utrechts keramiek door Peter Sprangers in Bieb Hoograven

LofderkeramiekKop

 

 

PeterSprangersGroenewoudeTableau

Fans van de lezingen/presentaties van wijkhistoricus en auteur Peter Sprangers van de Historische Kring Tolsteeg Hoograven zitten zaterdag 27 oktober 11.00 weer klaar in Bibliotheek Hoograven voor alweer een powerpointpresentatie: “Lof der Keramiek 1600 tot 1900”.

(Die titel van de lezing heeft, zoals de jaartallen al aangeven, niets te maken met het beroemde satirische geschrift (“Lof der Zotheid”) van Erasmus en evenmin met het gelijknamige keramische muurobject dat recentelijk op een muur in de Utrechtste Strosteeg is geplaatst en waarover ook een film is gemaakt)

De aangename causeur Peter Sprangers is keramiek-deskundige, met name wat betreft de rijke historie van het Keramiekkwartier van Rotsoord. Op de foto ziet u de lezinggever voor een tegeltableau (met een houder ontworpen door Carin van Dongen), die u schuin tegenover het terras van LE:EN op het Rotsoord kunt vinden.

Er wordt ook een expositie over dit onderwerp geopend die tot 30 november in de hal van de bieb te bewonderen blijft.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten