Help we wonen in ‘Nieuw Hoograven’ met 5700 bewoners in een ‘Stedelijk Achterstandsgebied’

SubwijkenWijkZuidKaartJa ja, de Utrechtse media doken er boven op, want uit ‘onderzoekscijfers’ bleek recentelijk dat maar liefst 44475 Domstedelingen in ‘achterstandsbuurten’ wonen; gechargeerd gezegd. In ‘onze wijken’ geldt dat voor ‘Nieuw Hoograven‘ (postcodes 3525 & 3523).

sneu?
Extra ‘sneu’ is het voor ‘Nieuw Hoograven-Noorderlingen‘, die misschien dachten ‘op stand’ te wonen… Echter uit ‘keiharde’ (hoewel?) cijfers* blijkt dat ook hun buurten zijn toegevoegd op een ‘Lijst van 224 Stedelijke Achterstandsgebieden’ (okt 2012). Al met al leven er omstreeks 5700 mensen in de ‘achterstands(sub)wijk(en)buurten’ Nieuw Hoograven.

waar ligt die wijk NHN eigenlijk?
Zie de kaart hiernaast; de -niet echt bestaande- ‘grens’ tussen Nieuw- en Oud Hoograven is dus de as Hooft Graaflandstraat, Constant Erzeijstraat en W.A. Vultostraat.

dokter’s achterstandstarief
*De ‘beruchte’ lijst (scroll naar pagina 32/33 voor Hoograven en heel Utrecht) is bedoeld voor huisartsen en NivelStedelijkeAchterstandsgebieden2012UtrechtHoogravenverloskundigen, die mogen op basis hiervan een hoger achterstandstarief berekenen. (Cynische huisdokters hebben dus liever patiënten uit Nieuw- dan uit Oud Hoograven…)

NIVELnivel-logo
De lijst kwam tot stand door onderzoek  uitgevoerd door Prof. dr. W.L.J.M. (Walter) Devillé van NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) en is een herijking van de lijst van 2008 (waarop Nieuw Hoograven-Noord dus nog niet voorkwam..)

NivelStedelijkeAchterstandsgebieden2012Utrecht2restTotaalUtrechtse cijfertjes
Heeft u na het bovenstaande trek gekregen in nog veel meer Utrechtse gegevens en cijfertjes over de stad, wijken, subwijken, buurten en subbuurten? Klik dan eens op Utrechts onderzoek en cijfers & Stadskaart Gemeente Utrecht.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten