Oversteek W.A. Vultostraat bij basisschool Sint Jan de Doper is begin november stuk veiliger

 

Vultostraat17decWAVultostraat(Onderstaande tekst, uit een in een deel van de W.A. Vultostraat verspreid Wijkbericht van het gemeentelijke wijkbureau Zuid,  staat hier online)

bewonersinitiatief
Naar aanleiding van klachten en een bewonersinitiatief is besloten om de voetgangers oversteek W.A. Vultostraat bij de basisschool Sint Jan de Doper (Rijnhuizenlaan 2) te verbeteren. De huidige oversteek wordt als onveilig ervaren. De werkzaamheden vinden plaats vanaf eind oktober en zullen ongeveer een week duren.

wat gaat er gebeuren?
Ter hoogte van de basisschool op de hoek Rijnhuizenlaan zal de bestaande oversteek verbeterd worden. Ook het middeneiland zal verbreed worden en aan de kant van de basisschool zal het fietspad iets verlegd worden, zodat er een betere opstelruimte ontstaat voor de voetgangers. De weg schuift hierdoor iets op richting het westen, ten koste van een parkeerplaats.

OversteekWAVultostraatTekeningAanpassingschets
Zie de schets hiernaast. Onderdelen die verdwijnen zijn met een rood vlak aangegeven. Het verbrede middeneiland en de vergrote opstelruimte zijn met groen aangegeven.

planning
De planning is om de werkzaamheden vanaf eind oktober uit te voeren. De werkzaamheden zullen ongeveer een week duren en in fasen uitgevoerd worden om het verkeer zo min mogelijk te hinderen. Mogelijk zal ook in de avond en nacht gewerkt worden.

onder voorbehoud & overlast
Omdat het om een belangrijke verkeersroute gaat, is de planning onder voorbehoud, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld noodreparaties of stremmingen in de buurt. De woningen en bedrijven blijven bereikbaar. Enige overlast is niet te voorkomen.

vragen?
Tijdens de uitvoering kunt u met vragen terecht bij Marc Boon, bereikbaar via 286 0000.
Voor uw andere vragen kunt u contact opnemen met Wijkbureau Zuid via 2869900. Of via Zuid@utrecht.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten