Correctie: Bestuur Regio Utrecht (o.a. OV-autoriteit) vooralsnog NIET opgeheven per 1-1-2013

BusLijn6bijIJsselsteinlaangrootNaar aanleiding van een eerder bericht op deze site hieronder een correctie (“aanvullende informatie”) door Inge Pastoor van het Bestuur Regio Utrecht (dat onlangs een nieuw versoberd buslijnenplan voor de regio Utrecht, per december 2012, heeft vastgesteld en een 10-jarige concessie voor het verzorgen van openbaar vervoer in de regio heeft gegund aan Qbuzz, per december 2013):

BRU logo“Op jullie bericht van maandag jl (8/10 SP-Trofee voor Bestuur Regio Utrecht (BRU) als ‘Slechtste OV-autoriteit van NL’. Regiobestuur is ‘verbaasd’ -red.). staat aangegeven dat Bestuur Regio Utrecht (net als de andere stadsregio’s) per 1 januari 2013 wordt opgeheven. Dat is niet juist. Het vorige kabinet had wel plannen in die richting, maar die zijn door de val van het kabinet verder niet meer in behandeling van de Tweede en Eerste Kamer genomen…

geen besluit opheffing
Er is dus geen besluit tot opheffing per 1 januari 2013. Het hangt er van af òf het nieuwe kabinet verder gaat met de plannen, of het door de Tweede en Eerste Kamer komt en als dat het geval is, dan hangt er het vanaf wanneer de ingangsdatum zou zijn. De datum 1 januari 2013 is dus helemaal niet zeker.”

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten