8/10 SP-Trofee voor Bestuur Regio Utrecht (BRU) als ‘Slechtste OV-autoriteit van NL’. Regiobestuur is ‘verbaasd’

 SPBRU logo8 oktober 9.45u wil een actiegroep uit de SP het Regio Bestuur Utrecht (BRU: samenwerkingsverband van negen gemeenten) ‘belonen’ met een ongetwijfeld ‘prachtige’ prijs voor ‘slecht gedrag’: namelijk o.m. bezuinigingen & verschralingen op de bus-diensten en -lijnen in de regio Utrecht. Zo verdwijnen per december o.a. Lijn 6 uit Hoograven en Lijn 8 uit Wittevrouwen (zie ook: hier). 

‘verbazing’ & Qbuzz
Voor een Update 8/10/12 over de ‘verbazing’  van het BRU over deze ‘ludieke prijs’, ‘enige feitelijke onjuistheden’, de Qbuzz-logo1schuldvraag én ‘goed nieuws’ over de aanbesteding (d.w.z.: OV-vervoerder voor stadsregio Utrecht wordt vanaf december 2013: Qbuzz): scroll naar beneden.
Overigens wordt de BRU zèlf (net als andere regiobesturen in Nederland) per 1 januari opgeheven

 SP Persbericht 5 okt 2012

 verbazing (8 okt) van BRU over trofee
“Het Bestuur Regio Utrecht (BRU) heeft vanochtend de trofee ‘Slechtste OV-Autoriteit van Nederland’ in ontvangst genomen – een ludieke prijs bedacht door de SP in de regio. BRU laat in een reactie weten enigszins verbaasd te zijn over de toekenning van de trofee en over enige feitelijke onjuistheden in de onderbouwing.

schuld van het Rijk
Wat de grootste ergernissen betreft, de versoberde dienstregeling en hogere prijzen, staan de SP-politici voor de verkeerde deur: de bezuinigingen zijn een rechtstreeks gevolg van de bezuinigingen door het Rijk. Politieke partijen zouden zich daarom beter nu in Den Haag bij de informateurs kunnen melden.
Het regiobestuur zelf pleit voortdurend bij het Rijk voor versterking van het openbaar vervoer in de regio Utrecht.

goed nieuws
Daarbij heeft afgelopen jaar de stadsregio Utrecht van de vier grote steden de kilometerprijs voor de reiziger het laagst weten te houden. Tot slot eindigde niet twee, maar één aanbesteding zonder gunning. En juist over de nieuwe aanbesteding is vandaag goed nieuws te verwachten”.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten