Portaal wil 234 huurwoningen Oudegeinlaan, Vronesteinlaan, Nijeveldsingel, Linschotensingel en De Wierslaan slopen

Oudegeinlaan(Hieronder het integrale persbericht dd 3 oktober van woningcorporatie Portaal over het lot van bewoners en gebouwen in de Oudegeinlaanbuurt in Hoograven-Zuid)
(Zie ook de powerpoint-presentatie door Portaal op 2 oktober: Samenvatting presentatie informatieavond 2 oktober 2012 ; die u ook -even scrollen- op deze webpagina van Portaal kunt vinden)

(De reactie van SP-Utrecht is ook al binnen: Portaal maakt werk van wonen? )

Portaal koerst op sloop woningen in de Oudegeinlaan e.o.
Na een lange periode van onderzoek is nu bekend wat het toekomstscenario is van de 234 huurwoningen in de Oudegeinlaan en omgeving. Portaal renoveert de woningen niet en koerst op sloop en nieuwbouw. De kosten van de renovatie staan niet in verhouding tot de kwaliteit die het oplevert. Voordat Portaal tot sloop kan overgaan, is instemming van bewoners nodig.

OudegeinlaanbuurtPortaal

De staat van de woningen in de Oudegeinlaan, Vronesteinlaan, Nijeveldsingel, Linschotensingel en De Wierslaan was in 2007 voor Portaal de aanleiding om de woongebouwen en de woonomgeving aan te pakken. Onderzoek maakte duidelijk dat de woningen veel gebreken vertonen; koudebruggen, slechte ventilatie en isolatie, veel vocht- en tochtproblemen, verouderde installaties en een verouderde inrichting.

 Eind 2008, begin 2009 voerde Portaal onderhoudswerkzaamheden uit. Dat was nodig om de woningenop verantwoorde wijze te verhuren en de tijd te overbruggen om toekomstplannen te maken.

OudegeinlaanSloopNieuwbouwOnderzoek twee varianten
Portaal richtte zich in eerste instantie op sloop en nieuwbouw. Door tussenkomst van de gemeente kwam daar in 2010 verandering in. Portaal en de gemeente kwamen overeen om twee varianten te onderzoeken:
-sloop van alle woningen en nieuwbouw;
-gedeelte sloop en nieuwbouw en gedeelte renovatie.

Koers
Van de onderzoeken zijn de resultaten nu bekend. Op basis van de onderzoeken heeft Portaal de afweging gemaakt om de woningen niet te renoveren en aan te sturen op sloop en nieuwbouw. De onderzoeken maken duidelijk dat met renovatie van de woningen een grote investering is gemoeid die niet in verhouding staat tot de kwaliteit van het
eindresultaat. Als maatschappelijke organisatie, wil Portaal verantwoord investeren. Daarvoor hanteert de corporatie richtlijnen. Hierbij wordt gekeken naar de hoogte van de investering, de kwaliteit die het oplevert en de te verwachten onderhoudskosten.

PortaalLogoHoe verder
De bewoners van de Oudegeinlaan e.o. zijn inmiddels op de hoogte van de voorgenomen koers van Portaal. Voordat Portaal tot sloop kan overgaan, is instemming van een meerderheid van de bewoners nodig. Na de zomer van 2013 vindt de draagvlakmeting plaats.

Momenteel werkt Portaal het nieuwbouwprogramma uit. Dit bestaat uit sociale huurwoningen (40 tot 50%), uit koopwoningen en uit huurwoningen in de vrije sector. Daarbij streeft Portaal naar een mix van appartementen en eengezinswoningen.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten