Hoogravense onderwaterhockeyer naar Tilburg gelokt voor Konininklijke Onderscheiding

SvenHarteveld“Ik dacht dat een Koninklijk lintje eigenlijk in je eigen gemeente, dus Utrecht,  uitgereikt moest worden”. Aldus (import-) Hoogravenaar Sven Harteveld (39), die Aanzet mailde dat het Hare Majesteit had behaagd hem en zijn tweelingbroer Björg (39) tot lid in de Orde van Oranje Nassau te benoemen.

Het was een heel karwei voor de (onderwaterhockey-afdeling-) en andere leden van de Reddingsbrigade Tilburg ’98 (RBT’98) om Sven, eerzame postsorteerder te Utrecht, op vrijdag 28 september j.l. onder valse voorwendselen naar de uitreikbijeenlkomst in de Brabantse stad te lokken. (Eerdere pogingen daartoe mislukten.)

fake-faillisement
Toen dat dan die vrijdag toch gelukt was liepen de gebroeders Sven en Björg Harteveld om 19.00 uur het Tilburgse zwembad Reeshof binnen. Een gespeeld ‘bijna-faillisement‘ van de vereniging RBT’98 was de truc om de eeneiige tweeling het zwembad in te krijgen. Stipt om 20.00 uur liepen zij de vergaderruimte in voor het ingelaste ‘spoed-bestuursoverleg’. ‘Dat overleg ging uiteraard niet door; wel werden zij verwelkomd door familie, een grote groep leden van ‘hun’ afdeling Onderwatersport, vrijwilligers van RBT ’98 én een loco-burgemeester.

in zwembroek gedecoreerd
Auke Blaauwbroek, loco en sportwethouder, was van de partij om Sven en Björg de Koninklijke versierselen op te spelden en hun jarenlange vrijwillige inzet in het (zwem)verenigingsleven van Tilburg te prijzen (zie ook: hier). De Harteveld-broers zijn bovendien 12,5 jaar actief als consulent bij de Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB). Het gebeurt niet vaak dat een vrijwilliger in zwembroek middelpunt is van zo’n plechtigheid…

Sven Harteveld werd een jaar of vijf geleden door de Liefde naar  Utrecht gelokt; inmiddels is zijn vriendin hoofd opleidingen bij RBT ’98. Dus zijn ze menig weekend in Tilburg te vinden. Onderwaterhockey blijkt een minder grote sport dan pakweg voetbal te zijn. In Utrecht is helemaal geen onderwaterhockeyclub te vinden. “Maar er schijnt nog ergens in Utrecht een zwembad te zijn met doelbakken op de bodem”. aldus Sven.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten