Rondje Rotsoord belicht oudste bestaande Utrechtse industriegebied

Architectuurcentrum Aorta verzorgt begin november een rondleiding door Rotsoord. Rotsoord is het oudste bestaande ‘industriegebied’ dat Utrecht kent. Het gebied was vroeger vooral bekend om de stenenbakkerijen.

Om de fabrieken vanuit de stad te kunnen bereiken liep je langs de Vaartsche Rijn via de Oosterkade, die overging in de Helling. In 1937-1938 werd door de aanleg van de spoorbrug over de Vaartsche Rijn de directe verbinding tussen de Oosterkade en de Helling onderbroken. Met de komst van het nieuwe station Vaartse Rijn wordt weer een nieuwe impuls aan het gebied gegeven en deze creatieve ader weer ontsloten.

Aorta-gids Petra Vossenstein neemt u mee langs de Pastoe Fabriek/De Toonkamer, de Watertoren, Tivoli de Helling, het Ondix gebouw, Villa Staatsen, De Klop: het Viconaterrein inclusief nieuwbouw, woonhuis Heuveloord 27, de Fabriekshal Heuveloord 17, nieuwbouwprojecten Vaartsche Compagnie, De steenhouwer en station Vaartse Rijn.

Datum: zaterdag 10 november 2012
Aanvang: 14:00 uur
Vertrek: voor de ingang van de Toonkamer/Pastoe Fabriek, Rotsoord 3
Kosten: 9,50 euro per persoon
(8,50 euro voor U-pas houders, CJP, 65+, studenten en Vrienden van Aorta)
Duur: 1,5 uur
Inschrijving: reserveren is noodzakelijk via aorta@aorta.nu of 030 232 1686

Taal: Nederlandstalig
Aorta open: woensdag t/m vrijdag 12:00 – 17:00 uur

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten