500 Spoorwerkers trots op klaren weekend-klus: 6 kilometer nieuwe rails rond Utrecht aangesloten

ProRailWerkweekend2830okt2012ProRail heeft maandagochtend 1 oktober zes kilometer nieuw spoor rond Utrecht in gebruik genomen. Afgelopen weekend is door ruim 500 man (m/v) dag en nacht gewerkt aan de aansluiting.

storten en testen
De nieuwe sporen zijn op drie plaatsten aangesloten op bestaand spoor: ten zuiden van Utrecht Centraal, bij Lunetten en Houten. In het weekend zijn oude sporen weggehaald, is ballast gestort en zijn bovenleidingen getest.
Alles was op tijd klaar met als resultaat dat reizigers richting Den Bosch en Nijmegen vanmorgen 1/10/2012 over nieuwe rails reden.

grote stap
De operatie is een grote stap in de aanleg van Randstadspoor, een snel en toegankelijk spoornetwerk rond Utrecht.
In het weekend van 24 en 25 november werkt ProRail aan de aansluiting van nieuwe sporen richting Driebergen, er rijden dan wederom minder treinen tussen Utrecht en Arnhem.

na hinder volgt reizigersvreugd
De aanleg van Randstadspoor is in de toekomst een grote verbetering voor de mobiliteit rond Utrecht. De spoorverdubbeling tussen Utrecht Centraal en Lunetten – van vier naar acht sporen – moet in 2015 gereed zijn, als onderdeel van een masterplan om Utrecht per trein goed bereikbaar te houden. Reizigers en omwonenden ondervinden nu hinder van de werkzaamheden, maar hebben op termijn veel baat bij de spoorverdubbeling en de bouw van nieuwe stations.

Meer weten over werken aan het spoor? Kijk op www.prorail.nl/werkaanhetspoor
Lees dit bericht op de website: http://www.prorailpersberichten.nl/bericht/498/

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten