Winkelcentrum Smaragdplein bestaat 50 jaar. Dat wordt gevierd op 28/9 & 29/9

SmaragdHet Winkelcentrum Smaragdplein bestaat vijftig jaar en dat wordt op vrijdagmiddag en -avond 28 september (oude ambachtenmarkt) en zaterdag 29 september (speciaal voor kinderen) gevierd!

Op 21 mei 1958 werd de eerste paal geslagen voor het Winkelcentrum Smaragdplein in Hoograven. Binnen vier jaar werden winkels, bedrijfsruimten, woningen en bibliotheek gerealiseerd en op 28 september 1962, nu dus bijna Smaragdpleinbouw50 jaar terug, werd het winkelcentrum uiteindelijk officieel geopend door burgemeesterC.J.A. de Ranitz en de heer De Wit van Foto Briljant.
Het winkelcentrum werd zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt voor de buurt met een divers aanbod aan winkels, voldoende parkeerruimte, veel groen en bankjes.

SmaragdpleinMarkJaren60ArchUttal van activiteiten
Met het ontstaan van het winkelcentrum is er ook een winkeliersvereniging opgericht die nog steeds diverse activiteiten voor het winkelend publiek organiseert, mede in samenwerking met wijkvereniging Hoogravens Belang. Onder andere braderieën, Happening Hoograven en de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten. In een kinderrijke buurt mag zo’n feest niet ontbreken.

 


SmaragdpleinCafetaria

renovatie
Tien jaar geleden is het winkelcentrum aangepast aan de tijd. De bestaande winkels hebben een nieuw uiterlijk gekregen en het winkelcentrum werd uitgebreid met tien nieuwe winkels waardoor er nu ruim 30 winkels te bezoeken zijn. Ook de grote ketens hebben zich inmiddels op het centrum gevestigd waaronder de Lidl, Plus, Blokker, Kruidvat, Bart Smit e.d. Hierdoor omvat het winkelcentrum een breder aanbod en is het meer dan alleen een wijkwinkelcentrum.

SmaragdpleinActies50jaaracties & activiteiten
Voor het 50-jarig jubileum zijn diverse activiteiten opgezet. De eerste was dat eind juni tassen zijn uitgedeeld waarmee klanten werden uitgenodigd een leuke vakantiefoto te maken. Door deze op de facebook-pagina van het winkelcentrum te plaatsen, maakt men kans op een fototoestel.
SmaragdpleinKijkgrijpAdvertentieUNEind augustus is gestart met een enveloppenactie. Het winkelend publiek kon kassabonnen sparen, verzamelen en met de speciale enveloppe inleveren om kans te maken op vele prijzen, o.a. een vakantiecheque.

swingende kok
Op vrijdag 28 september vindt er een Oude-Ambachtenmarkt plaats van 13.00 – 20.00 uur en een swingende kok loopt over het centrum en deelt presentjes uit.

SmaragdpleinBordjePizzeriakarkinderpret
Op zaterdag 29 september staat het winkelcentrum de hele dag in het teken van de kinderen. Diverse activiteiten (springkussen) en figuren (clowns) zullen die dag het Smaragdplein opfleuren. Bij de cocktailkok kan men een heerlijke cocktail halen en om 15.00 uur worden honderden ballonnen opgelaten door alle kinderen onder aanvoering van een clown. De ballon die het verst weg wordt gevonden, wint een prijs.
Om 14.00 uur worden de winnaars van de diverse acties bekend gemaakt.
Daarnaast zijn er diverse winkeliers die tijdens deze feestdagen speciale acties houden.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten