Appelplukdag bij Boerderij Nieuw Slagmaat

Boerderij Nieuw Slagmaat organiseert zaterdag 22 september weer de jaarlijkse appelplukdag: van 10.00 uur ’s ochtends tot aan 16.00 uur ’s middags is de boomgaard van boerderij Nieuw Slagmaat opengesteld. Bezoekers kunnen die dag onder meer hun eigen appels komen plukken, heerlijke Rijnrund hamburgers eten, een expositie van schilderijen over Nieuw Slagmaat bekijken én gratis veldbloemen plukken.

Uit het persbericht van de boerderij:

Appels en peren mogen zelf worden geplukt en de fruitteler is aanwezig om hierbij te helpen en alle vragen te beantwoorden over wat er allemaal gebeuren moet voordat de appels zo mooi aan de boom hangen. Een appel hoort bijvoorbeeld niet geplukt te worden door er gewoon aan te trekken. Op die manier blijft vaak het steeltje achter aan de tak en krijgt de appel beurse plekken. Of een deel van de tak breekt af en blijft aan de appel zitten. Kom kijken in de boomgaard en ontdek hoe het wél moet! Er zijn weer talloze soorten die geplukt kunnen worden: Elstar, Cox, Goudreinette en veel meer.

Op het erf is tijdens de appelplukdag ook heel veel extra’s te doen. Er zijn leuke acties en proeverijen in de Landwinkel en u kunt zelf uitproberen welke appelsoort u eigenlijk het lekkerst vindt. Natuurlijk zijn ook de beesten (koeien, paarden, jonge poesjes) in vol ornaat te bewonderen. In de schuur zijn allerlei ‘appelspelen’, zoals (kinder)boogschieten op willem Tell, fruitmemory en onze jaarlijkse wedstrijd langste appelschil schillen. Wie wil kan ook in ons trekker-treintje meerijden.

Teken- en schildervereniging Artivaria uit Utrecht heeft ons erf en de boerderij op het witte doek vastgelegd. Enkele resultaten én andere mooie werken zijn te zien in een expositie op de deel. In de andere schuur zorgen is er allerlei lekkers. Met onze heerlijke sapjes, appeltaart met appels van de buurman en broodjes Rijnrund-hamburger, is er voor iedereen wat wils.

Ook nieuw dit jaar is het veldbloemen plukken. Dit zijn de bloemen van onze Functionele Agro Biodiversiteitsrand (FAB-rand). De bloemen in de rand zijn namelijk zo geselecteerd dat zij allerlei nuttige beestjes, zoals de zweefvlieg die veel bladluis eet, aantrekt. Met veel natuurlijke plaagbestrijders, hoeven we minder bespuitingen te doen in ons gewas. Extra leuk is het natuurlijk dat de bloemen er ook nog eens zo vrolijk uitzien! Omdat de tarwe nu geoogst is, hebben de bloemen daar hun functie verloren. En daarom mogen ze tijdens de appelplukdag GRATIS geplukt worden. Onze enige vraag als tegendienst: maak een mooie foto van het boeket en zet hem op de (nieuwe!) facebook-pagina van Nieuw Slagmaat.

Boerderij Nieuw Slagmaat is te vinden aan de Marsdijk 5 (nabij Fort Vechten), Bunnik.

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten