Rollatorroutes & Muziektent de Klanksteen. Presentatie buurtinitiatieven op Happening Hoograven 8 september

Rollator routeTolsteegplantsoenOp zaterdag 8 september worden twee rollatorroutes in Hoograven met officiële tamtam geopend. Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt een aantal andere buurtinitiatieven (te financieren via het project Briljante Ideeën voor Hoograven) te presenteren; naast de rollatorroute, o.a. een muziektent (zie hieronder), een buurtbezemkastmoestuinen in de wijk, een mobiele buurtbios en een multiculturele eettafel.

rollatorroute
De openingshandelingen voor de Rollatorroute (zie ook 2e deel artikel hier) worden rond 11.00u  op het hoofdpodium verricht door initiatiefneemster huisarts Lydia Ketting (filmpje!) en wijkwethouder Frits Lintmeijer tijdens de Happening Hoograven in het Tolsteegplantsoen.

Door de in gebruikname van twee routes rond Woonzorgcentrum Tolsteeg en rond Nieuw Plettenburgh en het toekomstige gezondheidscentrum wordt een van de briljante ideeën van het eerste uur ten uitvoer gebracht. Beide routes zijn geëgaliseerd*, zodat rollator- en rolstoelgebruikers zich er redelijk gemakkelijk over kunnen voortbewegen. (*Helaas geldt dat nog niet voor ‘doorgaande’ routes van bijvoorbeeld Saffierlaan naar het Smaragdplein, want de Topaaslaan is nog steeds een hobbelige hindernis)

routefolders
Langs de route staan bankjes. Een deel van de bankjes zijn ontworpen door kinderen van de Johannes de Doperschool met studenten van Stichting Move. Van de routes zijn folders gemaakt met de routebeschrijving. Huize Tolsteeg (-waar, tussen twee haakjes, dit jaar ook een prachtige moestuin is aangelegd-) is van plan een workshop lopen achter de rollator te houden.

MuziektentAbstractphonolietmuziektent De Klanksteen
Verder vernamen wij dat, als alles goed gaat, medio 2013 de langverwachte permanente muziektent op het Tolsteegplantsoen (filmpje!) zal staan (en uiteraard voor concerten gebruikt gaat worden). U denkt daarbij natuurlijk aan die nostalgische muziektent die op het Lepelenburg staat. Maar het nieuwe exemplaar op het Tolsteegplantsoen zal veel strakker van ontwerp (ïn de geest van Gerrit Rietveld”) zijn.
De beoogde naam is ook al bekend. Omdat in de wijk veel straten naar edelstenen zijn genoemd, zocht men naar een muzikale steen en dat  is de (phono- of) fonoliet ofwel in het Nederlands de Klanksteen geworden.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten