Geanimeerde HOTZO-picknick

altSlechts enkele maanden na het feestelijk gevierde 2-jarig jubileum van HOTZO, de vereniging voor ZZP’ers (zelfstandige ondernemers zonder personeel) in Utrecht-Zuid, vond de volgende bijeenkomst alweer plaats: de HOTZO-picknick. Zo’n 40 leden en introducees meldden zich donderdag 30 augustus rond 17.00 uur in buurthuis De Tol, waar Bertrand van Buchem van ‘Maitre Bertrand’ een smakelijk buffet had klaargezet. Vinoloog Alex van der Linden van Kwestie van Smaak, zie ook elders op deze site, verzorgde deze avond de wijn en gaf daar, al naar gelang de behoefte, uitleg bij. Het idee van de picknick is uiteraard dat de leden elkaar beter leren kennen,  tips uit kunnen wisselen en wie weet, ook nog zaken met elkaar kunnen doen.

Dat buurthuis De Tol plaats van handeling is, is niet geheel toevallig, zo blijkt uit een korte speech van Patricia de Nijs. De toekomst van buurthuis De Tol (en het ernaast gelegen De Barkel) ziet er niet zo zonnig uit, nu de gemeente heeft besloten een aantal buurthuizen te sluiten. De Nijs is samen met buurtbewoners aan het onderzoeken of het mogelijk is dat het buurthuis als ‘bewonersbedrijf’ open kan blijven. Dat wil zeggen dat (buurt)bewoners het beheer ervan overnemen van de gemeente. Er wordt hard gewerkt aan een ondernemingsplan, waarbij de steun van de mensen van HOTZO uiteraard van harte welkom is.

Gijs van Arken, o.a. penningmeester  van HOTZO, richt zich op een hele andere vorm van steun geven: ‘Binnenkort hoop ik te starten met een project, waarmee ik zelfstandige ondernemers die schulden hebben, op een goede manier van hun schulden af kan helpen en houden.’ Een project met toekomstmuziek, zo lijkt het, gezien de huidige en verwachte economische malaise.

Beeldend kunstenares Sandra den Ouden, lid van de ZZP-club in Utrecht-Noord maar nu even op bezoek in Zuid, is zeer te spreken over de HOTZO-picknick: ‘Dit is echt een actieve en betrokken vereniging’. Een mooi compliment voor het bestuur van HOTZO, dat voor 27 september alweer een volgend evenement heeft gepland: een masterclass in Lunetten. Zie voor meer informatie: www.hotzo.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten