Vondst dode vrouw (moeder van 3) bij brand in flat Schonauwensingel. Echtgenoot zit vast als verdachte

SchonauwensingelopknapIn Hoograven is een dode vrouw gevonden in een flat aan de Schonauwensingel. De politie denkt aan een misdrijf. Er werden twee mannen van 30 en 45 jaar aangehouden.

Het lichaam werd gevonden door de brandweer, die de flat was binnengegaan voor het blussen van een kleine brand. Bij één van de verdachten zijn later sporen van brand aangetroffen

Over de identiteit van de vrouw (34 jaar en moeder van drie jonge kinderen) is weinig bekendgemaakt. Ook is nog niet duidelijk waardoor ze is omgekomen en wat haar relatie met de mannen was..De kinderen zijn ongedeerd gebleven

De politie behandelt de zaak verder als een misdrijf. Forensische experts hebben onderzoek gedaan in de woning, die bewaakt werd. Het onderzoek zou, indien nodig, woensdag worden voortgezet. De politie zou  bovendien een buurtonderzoek doen.

De schade door de brand zelf viel mee; er was vooral veel rook.

Update 29/8: diverse media melden dat één van de arrestanten (45 jaar) de echtgenoot is van de omgekomen vrouw. De man van 30 jaar had niets met deze zaak te maken. RTV Utrecht meldt dat het onderzoek nog in volle gang is en daardoor een gepland straatfeest aan de Schonauwensingeld op losse schroeven staat.
Update 31/9 De opgepakte verdachte echtgenoot wordt minimaal twee weken langer “in bewaring” gehouden.
Behalve de flatwoning waarin de brand woedde werd ook een ander appartement in hetzelfde gebouw onderzocht

Hieronder het officiéle politiebericht (met oproep van getuigen) van 29/8:

Brand in woning
UTRECHT- Op dinsdagavond werd een dode vrouw aangetroffen in een woning. De politie heeft twee mannen aangehouden.

Omstreeks 19.00 uur kregen politie en brandweer de melding van een brand in een flatwoning aan de Schonauwensingel. De hulpdiensten gingen snel ter plaatse en de brandweer bluste de hevige woningbrand. In de woning werd een 34-jarige vrouw aangetroffen. Zij was overleden. De politie startte gelijk een groot onderzoek. Buiten werden twee mannen in de leeftijd van 30 en 45 jaar uit Utrecht aangehouden. Na onderzoek werd de 30-jarige man weer vrijgelaten. De 45-jarige man, echtgenoot van de vrouw, zit nog vast.

Het gezin heeft drie kinderen en deze raakten gelukkig niet gewond en zijn opgevangen door familie. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen te bellen met 0900-8844, district Utrecht.

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten