Speelotheek Ravelijn in nieuwe seizoen geopend op maandagmiddag (nieuw) & woensdagochtend

SpeelotheekRavelijnSluierdameFotoBuurtlinkDe Speelotheek Ravelijn (Hooft Graaflandstraat 2a) is een gezellige ontmoetingsplek waar kinderen van 0-9 jaar en hun ouders 2 keer per week speelgoed kunnen lenen en advies kunnen krijgen over spelen en speelgoed.

nieuw:
Na de zomervakantie is de speelgoeduitleen weer open gegaan. Nieuw dit seizoen is dat de Speelotheek voortaan (vanaf week 37) niet meer op donderdagmiddag open is maar in plaats daarvan: elke maandagmiddag 15.15 – 16.30 uur (de opening op woensdag 9.00 – 11.00 uur blijft het zelfde)

 

De Speelotheek bestaat dankzij de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers. Zij zorgen voor de uitleen van het speelgoed, geven advies over ons speelgoed aan de bezoekers, zorgen voor de aanschaf en het ‘uitleen-klaar’ maken van nieuw speelgoed, repareren speelgoed en doen de ledenadministratie.

 De Speelotheek (zie ook hier & Buurtlink) bestaat inmiddels ruim 21 jaar en wordt ook al die jaren gerund door een groep vrijwilligers. Vroeger coördineerde welzijnsorganisatie Portes de Speelotheek, maar sinds bezuinigingen doet de groep vrijwilligers* de hele organisatie.

SpeelotheekRavelijnFotoMaschaTamarinof
steeds iets ‘nieuws’
Kinderen die lid zijn van de speelotheek kunnen thuis spelen met speelgoed dat past bij hun leeftijd en veranderende interesses. Omdat het speelgoed regelmatig wisselt worden kinderen steeds opnieuw uitgedaagd. Kinderen kunnen zo verschillend speelgoed uitproberen zonder dat er steeds iets nieuws aangeschaft hoeft te worden.


van duplo tot muziekinstrument
De speelotheek heeft speelgoed voor binnen en buiten. Zo is er speelgoed om te bouwen (duplo, meccano), bewegingsspeelgoed (glijbanen, fietsjes), speelgoed voor fantasiespel (poppenhuis, treinbaan), voor creatieve expressie (muziekinstrumenten, knutselmateriaal), puzzels en spellen.

Wilt u zèlf vrijwilliger worden bij de Speelotheek? Bel dan tijdens openingstijden 030 – 288 3234.of mail naar contactpersoon Souad Azahum (s.azahum@portes.nl)

(Zie ook -hoewel dààr de contactpersoon niet meer klopt- de info bij de Vrijwilligerscentrale)

 

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten