Klein Berlijn & Whisky & Wijn tussen Tivoli en Toren aan de Vaartse Rijn

Weldra aanmeren bij 'Klein Berlijn' met 'ruim terras' tussen Tivoli en Toren aan de Vaartse Rijn? (Dit is dus een oude foto want De Boo is weg)Ooit, 3 jaar geleden, plaatsten we op deze site een ‘beeldrijmpje’: een foto van Tivoli (Helling) en Watertoren naast een kiekje van een Berlijnse Wasserturm. Hoezo? Vanwege een Kulturwochenende in ‘Berlijnse sferen’ (Klik hier und hier).

Berlijn & Vaartse Rijn
Dat was toen. Maar wat schetst onze verbazing? Er zijn plannen om aan de Vaartse Rijn op het voormalige De Boo-terrein, pardon: De Trip, van projectontwikkelaar Jebber, tussen Tivoli en Toren aan de waterkant, (wederom) een Klein Berlijn te doen verrijzen. Althans in de vorm van een “vernieuwend en bruizend eetcafé van Serge Veenendaal** met open podium en een ruim terras aan de Vaartsche Rijn”. Dat meldt wijkbewoner (en vinoloog) Alexander van der Linden in zijn recente nieuwsbrief.
(**Serge Veenendaal is/was bedrijfsleider van Eetcafé Te Koop aan de Biltstraat 23 en hij komt aan het woord in dit artikel;onder het tussenkopje ‘Berlijn’

UtrechterStrasse

whisky & wijn
Alvorens er op het Jebber/De Trip-terrein starterswoningen en definitieve bedrijfsruimtes gerealiseerd worden,  komen er eerst tijdelijke functies aan de Vaartse Rijn. Naast eetcafé Klein Berlijn is dat ook Wijn & Whiskyhandel* Kwestie van Smaak én “andere creatieve ondernemers uit de werelden van horeca, nieuwe media en kunst“, aldus ondernemer (en Jebber-fan van het eerste uur) Alexander van der Linden. (Zie ook een artikel op DUIC, de Utrechtse Internet Courant, een bedrijf dat -de wereld is klein-  in hetzelfde pand aan de Helling is gehuisvest als Jebber)

2 tijdelijke gebouwen
De aanvraag van een zgn ‘omgevingsvergunning’ voor lokatie ‘Briljantlaan 5 te Utrecht’ (=Trip-terrein) (HZ_WABO-11-11620) behelst overigens: “Het bouwen van twee tijdelijke gebouwen ten behoeve van horeca B en D en winkel, kantoren en vier
appartementen voor de periode van vijf jaar”

 

WhiskyVatwhiskey & rye
(*Bij de woordencombinatie ‘whiskey & wine’ moeten de oudere jongeren onder ons misschien meteen denken aan de ruim 40 jaar oude hit American Pie” door Don McLean.
Maar: weer een illusie armer! Een blik op de songtekst leert dat McLean in het refrein dus niet over wijn zingt maar over rye, wat zowel whisky als bier kan zijn…)
(PS: voor het verschil tussen ‘whisky’ & ‘whiskey’; lees dit)

(En dan nu allemaal!:
“So, bye bye Miss American Pie
Drove my Chevy to the levee, but the levee was dry
Them good ol’ boys were drinking whiskey and rye, singing…
This’ll be the day that I die”)

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten