‘t Goylaan krijgt keerlus

Om het oversteken voor voetgangers op de ’t Goylaan in Hoograven bij winkelcentrum Het Hart van Hoograven veiliger te maken gaat de gemeente in september een zogenaamde keerlus aanleggen.  Dit op verzoek van bewoners die momenteel veel last ondervinden van kerende auto’s ter hoogte van de Linschotensingel.

Auto’s die vanuit de richting Kanaleneiland naar winkelcentrum Het Hart van Hoograven rijden, keren nu om met een scherpe bocht bij het stoplicht van de kruising ’t Goylaan met de Linschotensingel en de Scherpenburglaan. Deze manier van keren geeft overlast voor overstekende fietsers en voetgangers, die op datzelfde moment groen licht krijgen. Bewoners hebben er daarom bij de gemeente op aangedrongen dat de oversteek veiliger wordt gemaakt. Daarom komt er voor het stoplicht een keerlus met extra stoplicht, zoals deze ook elders aanwezig is op de ’t Goylaan.

De werkzaamheden starten in september en duren ongeveer een week. Enige overlast voor het verkeer is daarbij niet uitgesloten. Het werk is verkeersafhankelijk, bij veel regen kan er niet worden gewerkt. Verkeer dat linksaf wil slaan zal tijdens de werkzaamheden worden omgeleid. De woningen en winkels blijven gewoon bereikbaar.

 

Bron: De Utrechtse Internet Courant

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten