Bewoners Tolsteeg doppen hun eigen boontjes

De bewoners van woonzorgcentrum Tolsteeg hebben vorige week genoten van een zomerse barbecue uit eigen moestuin. De moestuin met vele groenten en heerlijke kruiden is in volle bloei. Bewoners zijn regelmatig in de tuin te vinden om te kijken waar de tuinvrijwilligers mee bezig zijn en helpen enthousiast mee met het oogsten van de kroppen sla, erwten, tuinbonen, veldsla, peterselie, venkel, munt, dragon en sjalotten.

“Vroeger zaten we ook met het hele gezin uren aan tafel bonen te doppen”, aldus een van de bewoonsters aan de tafel in het restaurant van Tolsteeg. “De binnenkant van de schil is goed tegen de wratten”, vertelt een andere bewoner, al doppend en kletsend aan tafel.
Alle ingrediënten van de oogst zijn vervolgens verwerkt tot heerlijke salades waar iedereen tijdens de barbecue van smulde. De moestuin ziet er prachtig uit, dankzij de groep vrijwilligers die de tuin onderhoudt onder begeleiding van Kees van der Laan.

Wilt u meedoen met deze gezellige tuinactiviteiten, geef u dan op bij Marjolein van der Meer, teammanager welzijn van Tolsteeg. Telefoon: 030 2567567; e-mail mvandermeer@axioncontinu.nl

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten