Nieuw Buurtzorgteam in Utrecht-Zuid

Sinds kort beschikt Utrecht-Zuid over een nieuw Buurtzorgteam. Met ingang van juli 2012 staan Natascha, Heleen en Thea klaar om namens Buurtzorg in Hoograven en Lunetten zo goed mogelijke thuiszorg te leveren. Buurtzorg is een landelijke organisatie die zorg levert aan huis, door middel van de inzet van kleinschalige teams van wijkverpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden.

Thea: ‘Het Buurtzorgteam is zelf verantwoordelijk voor de aanpak, zonder bemoeienis van bovenaf, door managers en teamleiders. Hierdoor kan het Buurtzorgteam heel efficiënt werken en alle aandacht aan de cliënt besteden. Hierbij is het belangrijk dat de cliënt zo snel mogelijk zijn eigen leven weer kan oppakken, ondanks de ziekte of aandoening waarvoor hij of zij thuiszorg nodig heeft. De wensen van de cliënt zijn daarbij het uitgangspunt en de cliënt houdt zoveel mogelijk zelf de touwtjes in handen. Omdat het Buurtzorgteam uit een beperkt aantal medewerkers bestaat, krijgt de cliënt slechts een paar vertrouwde gezichten over de vloer en komt er dus niet elke dag een andere verpleegkundige/ziekenverzorgende langs.’

 

Het buurtzorgteam heeft direct contact met huisartsen, ziekenhuizen en andere hulpverleners. Daardoor kan de zorg snel worden ingezet zonder tussenkomst van anderen. Buurtbewoners die verzorging of verpleging nodig hebben en/of meer willen weten, kunnen rechtstreeks contact opnemen met het Buurtzorgteam via telefoonnummer 06-51180955. Thea: ‘Wij zijn ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar. Uiteraard zijn mensen ook welkom om eens een kopje koffie/thee te komen drinken en kennis met ons te maken. Dit kan na afspraak op ons kantoor in Katholieke Kerk aan de Oranje Nassaulaan 2.’

 

Kantoor Buurtzorg Utrecht Zuid
Katholieke Kerk Johannes de Doper
Oranje Nassaulaan 2
3523VR  Utrecht
Tel. 06-51180955

 

Meer informatie over Buurtzorg is te vinden op www.buurtzorg.com

 

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten