Telefonische oplichters actief in regio Utrecht

De afgelopen maanden zijn zestien personen opgelicht door mensen die zich opgaven als medewerkers van Microsoft. Tien personen konden erger voorkomen, zes zijn voor honderden euro’s het schip ingegaan.De telefonische oplichters zijn door de hele regio actief, van Wilnis tot aan Renswoude en van Nieuwegein tot Amersfoort. Zij bellen mensen thuis op en zeggen dat ze voor Microsoft werken.

Vervolgens overtuigen ze mensen betaalgegevens in te vullen voor een nieuwe virusscanner, omdat er iets mis zou zijn met hun computer. De oplichters spreken Engels met een Indiaas/Pakistaans accent. Een agente werd thuis ook gebeld door deze oplichters. Hoewel zij hier niet in meeging, gaf ze wel aan dat ze zeer vasthoudend en professioneel te werk gaan.

De mensen die opgelicht zijn, zijn voor 200 tot 600 euro per persoon opgelicht. Zij komen uit Utrecht, Renswoude, Soesterberg, en Amersfoort (x3). Sommigen die geen geld hebben betaald aan de oplichters hebben wel kosten moeten maken om de schadelijke software van hun computer af te halen die door de oplichters op hun computer is geplaatst. De politie heeft de aangiften in onderzoek en waarschuwt mensen niet in te gaan op ongevraagd telefonisch advies.

 

Bron: Utrecht dichtbij

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten