PASSIEKIDS – kinderen verbeelden hun passies

altIn Museum Catharijneconvent zijn tot en met 19 augustus de kunstwerken te zien van kinderen van 4 tot 13 jaar. In vijf Utrechtse buurthuizen maakten ze schilderijen, collages, strips en prenten. Dit deden ze onder professionele leiding van beeldend kunstenaars, geïnspireerd door de kunststroming Popart. De verrassende resultaten van deze creatieve speurtocht zijn deze zomer te bewonderen op de afdeling ‘Feest! Weet wat je viert’.

Kunstenaars de wijken in

In de afgelopen maanden trokken kunstenaars de Utrechtse wijken in van o.a. Ondiep, Hoograven, Zuilen en Overvecht. De workshops stonden acht weken lang onder leiding van Hanna van Doornum, Sonata Lepaite, Halina Zalewska en Verena Willemse. Deelnemers leerden hun persoonlijke passies te verbeelden. PASSIEKIDS is opgezet rondom de inspirerende en toegankelijke kunststroming POPart, met kunstenaars als Andy Warhol, Claes Oldenburg, Roy Lichtenstein, Jeff Koons en David Hockney. Op een speelse wijze, en onder de professionele begeleiding van het sociaal cultureel werk, tracht PASSIEKIDS nadrukkelijk een brug te vormen tussen beeldende kunstenaars en jeugd uit oude wijken.

Er is een speciale presentatie voor kinderen , over FEESTEN, op de 1e etage. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag, 10.00-17.00 uur, zaterdag & zondag: 11.00-17.00 uur; ADRES: Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht, tel. 030 – 231 38 35.

Kijk voor meer informatie op www.catharijneconvent.nl en www.popart-passiekids.hyves.nl .

Deze site gebruikt cookies. Door verder te gaan gaat u akkoord met dit gebruik. meer informatie

Wij gebruiken cookies om ons websitebezoek te meten, en om bepaalde inhoud van derden (Youtube-filmpjes, Facebook- en Twitter-widgets) te tonen.

Sluiten